Για να κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, πρέπει να εκτελεί στον… Ρόμπερτ Σάντσεθ!

Ο λόγος που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί της Μπράιτον στα πέναλτι, ίσως έχει να κάνει και με το ότι ο Σάντσεθ ήταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας! Ο λόγος; Η τελευταία νίκη από την άσπρη βούλα, είχε έρθει με εκείνον πάλι κάτω από την εστία!  



Για να κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, πρέπει να εκτελεί στον… Ρόμπερτ Σάντσεθ!

Στη ψυχοφθόρα διαδικασία, αυτός συνήθως που βγαίνει νικητής είναι ο πιο ψύχραιμος, ο πιο έμπειρος και ο πιο τυχερός. 

Ωστόσο, στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το μόνο που χρειάζεται είναι να εκτελεί πέναλτι στον… Σάντσεθ. Τα τελευταία 14 χρόνια, δύο φορές έχει κερδίσει με αυτόν τον τρόπο και κοινός παρονομαστής ήταν ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Η πρώτη φορά, ήταν την σεζόν 2019/20, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» την Ρότσντεϊλ, για το Λιγκ Καπ. 

Εκεί τότε, αγωνιζόταν ο Σάντσεθ, ως δανεικός από τη Μπράιτον και αφού πραγματοποίησε επτά επεμβάσεις και το ματς έληξε ισόπαλο (1-1), οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Δεν κατάφερε όμως, να αποκρούσει καμία από τις εκτελέσεις και η ομάδα του ηττήθηκε (5-3).

 

Κάτι ανάλογο συνέβη και τη Κυριακή (23/04), με τον ίδιο να φοράει τη φανέλα της Μπράιτον αυτή τη φορά και να ευελπιστεί να στείλει την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του FA Cup. 

Είχε έξι επεμβάσεις, δεν δέχθηκε γκολ (0-0) και τα πέναλτι θα έκριναν τον νικητή. Ξανά, όμως, η ιστορία επαναλήφθηκε.

 

Επτά στις επτά εύστοχες εκτελέσεις για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, η οποία τον άφησε ξανά εκτός.

Στο ενδιάμεσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ηττηθεί έξι φορές σε αυτή τη διαδικασία, με πιο πρόσφατη την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ, στον τελικό του Europa League (9-8, 2021/22).

Χρήστος Σκούρας