Να σεβόμαστε τη Μπράιτον, όπως τη σέβεται ο Λουκ Σο! (vid)

Εκπληκτικός Λουκ Σο. Εκεί που όλοι οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν για την πρόκριση της ομάδας στα πέναλτι επί των «γλάρων», ο Άγγλος μπακ έχει πρώτα στο μυαλό του να συγχαρεί κάθε παίκτη του συνόλου του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ξεχωριστά.



Να σεβόμαστε τη Μπράιτον, όπως τη σέβεται ο Λουκ Σο! (vid)

Μπορεί η Μπράιτον να μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό του FA Cup και να αποκλείστηκε στα πέναλτι, μόλις στον 3ο ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας που έδωσε στην ιστορία της, όμως αξίζει τον σεβασμό όλων.

Έπαιξε το παιχνίδι της, ξεπέρασε το 60% σε ποσοστό κατοχής της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες και στα 120 λεπτά που είχε στην διάθεσή της, έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προφανώς και η «ρώσικη ρουλέτα» είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία. Κάποιος έπρεπε να χάσει, είχαμε 12 συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις, αυτός ήταν ο Σόλι Μαρτς και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα συναντήσουν για πρώτη φορά σε τελικό στο Wembley την συμπολίτισσα Σίτι.

Ωστόσο, η κίνηση του Λουκ Σο μετά το νικητήριο πέναλτι του Λίντελοφ, είναι αυτή που αρμόζει στους «γλάρους». Όλοι πανηγύρισαν, εκτός από τον Άγγλο μπακ, που έσπευσε να χαιρετήσει πρώτα έναν-έναν τους παίκτες της Μπράιτον.

Εξαιρετική κίνηση, απόλυτα εναρμονισμένη με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μόνο σεβασμός για αυτή την ομάδα, που έχει εννέα «τελικούς» μπροστά την για να δει το όνομά της σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος