Και τώρα «μάχη» με την Σίτι στο «Γουέμπλεϊ», στον δεύτερο φετινό τελικό της Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεκδικήσει και το Κύπελλο Αγγλίας για την φετινή σεζόν, μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, αφού πέρασε στον μεγάλο τελικό της 3ης Ιουνίου όπου περιμένει η Σίτι! Με το 7-6 στα πέναλτι έναντι της Μπράιτον (0-0 κ.α. και παράταση), οι «κόκκινοι διάβολοι» πηγαίνουν για το νταμπλ! 



Και τώρα «μάχη» με την Σίτι στο «Γουέμπλεϊ», στον δεύτερο φετινό τελικό της Γιουνάιτεντ!

Η Μπράιτον ήθελε πολύ να δει την Γιουνάιτεντ να παραμένει τρομερά επηρεασμένη από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ πριν από μερικές μέρες στην Ανδαλουσία. Ο Ντε Τζέρμπι ετοίμασε όσο καλύτερα μπορούσε την ομάδα του, έδωσε φανέλα βασικού στον Ενκίσο, οργάνωσε τους ποδοσφαιριστές του για να εμφανιστούν τρομερά συμπαγείς και να μπορούν να τρέχουν στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, υπήρξε σημείο όπου οι μεταβιβάσεις των «γλάρων» ήταν περισσότερες από εκείνες της Γιουνάιτεντ, αλλά η ομάδα του Τεν Χαγκ κατάφερνε να «σπάσει» το παιχνίδι των αντιπάλων της.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ από πλευράς «κόκκινων διαβόλων» βρέθηκε εκτός αποστολής και ο Λουκ Σο εκτέλεσε χρέη στόπερ, ενώ, στα χαφ επέστρεψε ο Μπρούνο Φερνάντες που λόγω καρτών είχε χάσει την ρεβάνς με την Σεβίλλη. Και αυτό ήταν μοιραίο για την Γιουνάιτεντ στο ματς της Πέμπτης. Ο Πορτογάλος χαφ έδειξε γιατί είναι ικανός να κάνει την διαφορά, όμως, στο 20ο λεπτό κόλλησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο που είχε προβλήματα κι έπειτα έδειχνε να μην μπορεί να πατήσει καλά, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Ο ημιτελικός ήταν αρκετά κλειστός, οι ομάδες πολύ προσεκτικές και φυσικά η Μπράιτον δεν φοβόταν καθόλου το κλαμπ του Μάντσεστερ. Στο 44’ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή της Γιουνάιτεντ, με τον Μπρούνο από πλάγια θέση να κάνει το χαμηλό διαγώνιο σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

Η φετινή Μπράιτον έχει δείξει ότι παίζει για να πάρει το αποτέλεσμα με επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό συνέχισε ν’ αποδεικνύει και στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού του «Γουέμπλεϊ». Στο 57’ ο Ενκίζο με ένα αριστερό σουτ ανάγκασε τον Ντε Χέα να κάνει εξαιρετική επέμβαση με το δεξί χέρι, ενώ, από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γουέλμπεκ πάτησε δυνατά για να πάρει την κεφαλιά, όμως αστόχησε. Ο τρόπος με τον οποίο οι «γλάροι» έβγαιναν στην επίθεση και πλησίαζαν τα καρέ του Ντε Χέα, έκανε τον Τεν Χαγκ να περάσει τον Φρεντ αντί του Έρικσεν, ώστε να μην είναι τόσο επιθετική δίχως βαρύτητα στην άμυνα, η μεσαία γραμμή μαζί με τον Καζεμίρο.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι για ένα 20λεπτο, από το 60’ έως το 80’, δίχως όμως να φτιάξει κάτι ιδιαίτερο για να βρει το γκολ που θα την έστελνε στον μεγάλο τελικό, δεδομένων των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί το ματς. Ο Γουέλμπεκ αποχώρησε τραυματίας για την Μπράιτον, η οποία στο 83’ με τον Μαρτς βρήκε ξανά σε… ισπανικό τοίχο με τον Ντε Χέα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Ο Σάντσο μπήκε στο ματς στα τελευταία λεπτά αντί του Μαρσιάλ, πιθανότατα για να δώσει φρεσκάδα στην παράταση, στην οποία οδηγήθηκε η αναμέτρηση.

Ο Τεν Χαγκ με την έναρξη του εξτρά ημιώρου έριξε στην αναμέτρηση τον Μαρσέλ Σάμπιτζερ, αφού η εμπειρία του αυτή τη στιγμή κρίθηκε υπερπολύτιμη για τον σύλλογο του Μάντσεστερ. Μια κεφαλιά του στο 99’ πέρασε λίγο άουτ και η αλήθεια είναι πως φάνηκε ότι οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το ματς, δίχως να περιμένουν τα πέναλτι. Ο Μιτόμα ξεχώριζε για την Μπράιτον, που όμως ήταν λογικό ν’ αρχίσει να σκέφτεται τα πέναλτι. Στο 112’ ο Ράσφορντ έκοψε δεξιά μπροστά από τον Φέλτμαν από διαγώνια θέση και το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ σε καλή στιγμή. Η απάντηση ήρθε… εις διπλούν, αρχικά στο 113’ με φοβερή φάση από τον Μιτόμα που προδόθηκε από το ανοιχτό κοντρόλ του μπροστά από τον Ντε Χέα, ενώ στο 119’ ο Μαρτς μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Σο πρόλαβε προτού κάνει το γύρισμα! Ο ημιτελικός πήγε στα πέναλτι κι εκεί τα χτυπήματα των παικτών ήταν εξαιρετικά, μέχρι να φτάσει η στιγμή του 7ου πέναλτι των «γλάρων», με τον Μαρτς να σουτάρει πολύ άστοχα και με την ευστοχία της Γιουνάιτεντ στο δικό της αντίστοιχο χτύπημα (7-6), το σύνολο του Τεν Χαγκ θα δώσει το «παρών» στον τελικό της 3ης Ιουνίου ξανά στο «Γουέμπλεϊ», κόντρα στην Σίτι!

Κώστας Ζάλιαρης