Γίνεται... αυτή η Τότεναμ να πάει στο Champions League; Την εξέθεσε με «εξάρα» η Νιούκαστλ – Σπουδαίο «διπλό» της Γουέστ Χαμ! (vids)

Θεωρητικά, αμφότερες προσπαθούν να συμμετέχουν στο επόμενο Champions League, αλλά η εικόνα της Τότεναμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», έμοιαζε περισσότερο με ομάδας που επιχειρεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ηττήθηκε με 6-1, ούσα με 5-0 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, την στιγμή που η Γουέστ Χαμ επικρατούσε με 4-0 της Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι».



Γίνεται... αυτή η Τότεναμ να πάει στο Champions League; Την εξέθεσε με «εξάρα» η Νιούκαστλ – Σπουδαίο «διπλό» της Γουέστ Χαμ! (vids)

Αναμέναμε ένα ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κοινό στόχο. Εν τέλει, η Νιούκαστλ φρόντισε να μας αποδείξει σε… εννέα λεπτά, πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της ίδιας και της Τότεναμ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για να «διαλύσουν» το σύνολο του Στελίνι και μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της Premier League, κατάφερε μία ομάδα να κερδίζει με 5-0 στο ημίχρονο, πριν καν συμπληρώσουμε 25 λεπτά στην συνάντηση.

Πώς φτάσαμε όμως στο τελικό 6-1; Ο Μέρφι έκανε το 1-0 στο 2ο λεπτό, ο Ζοέλιντον έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 6’ και κάπου εκεί οι Λονδρέζοι φάνηκαν να καταρρέουν.

Το 3-0 ήρθε πριν καν συμπληρώσουμε 10 λεπτά στην συνάντηση, και πάλι με τον Μέρφι, την στιγμή που η Νιούκαστλ έγινε η πρώτη ομάδα μετά από 13 χρόνια στην Premier League, που σκοράρει τρεις φορές στο… 9ο  λεπτό!

Επί της ουσίας, από εκεί και πέρα, η αναμέτρηση δεν επιδέχεται κριτική. Ο Ίσακ επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας του στην φετινή σεζόν και σκόραρε δις με χαρακτηριστική ευκολία από το 19’ μέχρι και το 22’.

Ο Στελίνι αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στο… 23΄, η Τότεναμ βελτιώθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και κατάφερε να μειώσει νωρίς, με το 207ο γκολ του Χάρι Κέιν στην Premier League, με τον επιθετικό της να κυνηγά το ένα… παραπάνω του Γουέιν Ρούνεϊ.

Το κερασάκι στην «τούρτα» όμως έμελλε να έρθει στο 66’, με τον Γουίλσον να μπαίνει στο ματς 60 δευτερόλεπτα πριν και να διαμορφώνει το τελικό σκορ της συνάντησης από κοντά.

Την ίδια ώρα, πάρτι δεν έκαναν μόνο οι «καρακάξες», αλλά και η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε με 4-0 της Μπόρνμουθ. Η εξέλιξη μάλιστα της συνάντησης, δεν διέφερε σε μεγάλο βαθμό από αυτό που παρακολουθήσαμε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αν αναλογιστεί κανείς πως το σκορ στο 12’ ήταν… 2-0.

Ο Αντόνιο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και ο Πακετά έκανε το 2-0 στο 12ο λεπτό, για να φτάσουμε στο 43’ και να δούμε το πιο ωραίο γκολ της συνάντησης, με τον Ντέκλαν Ράις να φτάνει τα τρία φετινά τέρματα στην Premier League, γεγονός που αποτελεί επίδοση… καριέρας για τον Άγγλο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε εν τέλει ο Φορνάλς στο 72’, με τη Μπόρνμουθ να γνωρίζει την δεύτερη ήττα της στον Απρίλιο και την πιο μεγάλη σε έκταση συνολικά εντός του 2023.

Δημήτρης Μανάκος