Πάλεψε η Λιντς, αλλά η Φούλαμ την… βούλιαξε! (vids)

Νέα ήττα για τη Λιντς του Χάβι Γκράθια, η 3η συνεχόμενη σε επίπεδο Premier League, με την σωτηρία να εξακολουθεί να τίθεται υπό μεγάλη αμφισβήτηση, μετά το ανεπιτυχές 2-1 με τη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι, πολύ αποτελεσματικότεροι αυτοί του Μάρκο Σίλβα.



Πάλεψε η Λιντς, αλλά η Φούλαμ την… βούλιαξε! (vids)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως εξελίσσεται ο Απρίλιος για τη Λιντς του Χάβι Γκράθια, η οποία μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας με 2-11 παθητικό τερμάτων, αισίως υπέστη την 3η της διαδοχική σε επίπεδο Premier League, αυτή την φορά από τη Φούλαμ.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν πιο ισορροπημένα και βελτίωσαν την ανασταλτική τους λειτουργία στο πρώτο μέρος, διατηρώντας το «μηδέν» στο εναρκτήριο 45άλεπτο, για πρώτη φορά μετά τις 18 Μαρτίου.

Απείλησαν μάλιστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάρισον στο 16ο λεπτό, αλλά από την στιγμή που δεν πήραν το προβάδισμα, έμοιαζε πιθανό να το «πληρώσουν» στην επανάληψη.

Και πράγματι, έτσι έγινε, με τον Γουίλσον να ανοίγει το σκορ στο 58ο λεπτό, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, για να έρθει ο Περέιρα και να κάνει το 2-0 στο 72’.

Ευθύς αμέσως τα «παγώνια» έφτασαν κοντά να μειώσουν με τον Σάμερβιλ και εν τέλει ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 80ο λεπτό, όταν ο Μπάμφορντ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες που ξεκίνησαν από κόρνερ, και έκανε το 2-1.

Για ακόμη μία φορά όμως, η Λιντς «μπλόκαρε» και δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, με τη μεγαλύτερη στιγμή να ανήκει στους γηπεδούχους, καθώς το φάουλ του Γουίλιαν στο 84΄κατέληξε στο δοκάρι, έπειτα και από παρέμβαση του Μελιέ.

Κατά συνέπεια, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, η Λιντς ηττήθηκε ξανά και μένει στους 29 βαθμούς, διαθέτοντας και τη χειρότερη άμυνα στην Premier League με 62 γκολ, και αναμένει τα αποτελέσματα των Έβερτον, Νότιγχαμ και Λέστερ, για να μάθει πού θα βρίσκεται στο φινάλε της 32ης αγωνιστικής.

Δημήτρης Μανάκος