«Ναυάγιο» η Γιουνάιτεντ στην Ανδαλουσία, ξανά σε ημιτελικά η Γουέστ Χαμ! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε... απαράδεκτη στην Ισπανία και η Σεβίλλη έκανε ό,τι ήθελε για να φτάσει στο τελικό 3-0 στο... εκρηκτικό «Σάντσεθ Πιθχουάν», τερματίζοντας την πορεία της ομάδας του Τεν Χαγκ στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Για δεύτερη σερί χρονιά σε ημιτελικά η Γουέστ Χαμ που με ανατροπή διέλυσε 4-1 την Γάνδη στο Conference League!  



«Ναυάγιο» η Γιουνάιτεντ στην Ανδαλουσία, ξανά σε ημιτελικά η Γουέστ Χαμ! (vids)

Σεβίλλη – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-0

Από το χειρότερο φινάλε της αναμέτρησης του «Ολντ Τράφορντ» με το αυτογκόλ στην κόντρα που έγινε στο κεφάλι του, ο Χάρι Μαγκουάιρ έκανε και εφιαλτικό ξεκίνημα για την Γιουνάιτεντ στην Ανδαλουσία. Με το «Σάντσεθ Πιθχουάν» να... κοχλάζει, ο ¶γγλος αμυντικός στο 8ο λεπτό έκανε γκάφα ολκής, ζήτησε την μπάλα από τον Ντε Χέα, δεν είχε καταλάβει ότι πάνω του θα έτρεχαν τρεις αντίπαλοι να πιέσουν, ο Λαμέλα πήρε την μπάλα, σέρβιρε στον Εν Νεσίρι και έγινε το 1-0 για τους Σεβιγιάνους.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει αέρα, είχαν ψυχολογία, είχαν τρομερά τρεξίματα, η Γιουνάιτεντ δεν αντιδρούσε καλά στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην αναμέτρηση και έδειχνε να ζορίζεται αρκετά. Ευκαιρίες από πλευρές «κόκκινων διαβόλων» δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν και κάθε φορά που οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ ξεχύνονταν στην επίθεση, έμοιαζε να τους σπρώχνει μπροστά όλο το γήπεδο! Στο 40ο λεπτό η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ τυχερή που δεν είδε το σκορ να παίρνει διαστάσεις, αφού, ο Οκάμπος ναι μεν νίκησε τον Ντε Χέα, αλλά ο Ακούνα ήταν οριακά οφσάιντ από δεξιά προτού κάνει το γύρισμα...

Κι αφού δεν έγινε εκεί, η Γιουνάιτεντ άντεξε 1,5 λεπτό με την έναρξη του δευτέρου μέρους μέχρι να δεχθεί το δεύτερο τέρμα. Από εκτέλεση κόρνερ με το «καλησπέρα» στο δεύτερο 45λεπτο, ο Μπαντέ με τον ώμο βρήκε την μπάλα που πήρε καμπύλη τροχιά και νίκησε τον Ντε Χέα για το 2-0! Η ομάδα του Τεν Χαγκ δεν είχε καμία συγκέντρωση αμυντικά, γλίτωσε ... κατά τύχη και τρίτο γκολ από νέα εκτέλεση κόρνερ που προκάλεσε τεράστια σύγχυση στη μικρή περιοχή.

Στις εξέδρες γινόταν πανζουρλισμός με τους Ανδαλουσιανούς να έχουν στήσει μοναδικό πάρτι και ν' απολαμβάνουν την βραδιά, στην οποία οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν κάποια μικρά σημάδια αντίδρασης, προσπάθησαν να παίξουν... κάτι από αυτό που είχαν δείξει φέτος, ωστόσο, η εφιαλτική βραδιά έλαβε τέλος στο 81' με τον Ντε Χέα να κάνει αδιανόητο λάθος δίχως να δείχνει τι ακριβώς σκεφτόταν να κάνει σε προσπάθεια να κατεβάσει μια μακρινή μπαλιά αρκετά έξω από την περιοχή του, με τον Εν Νεσίρι να διαμορφώνει πανεύκολα το τελικό 3-0.

 

 

 

Γουέστ Χαμ – Γάνδη 4-1

Η Γουέστ Χαμ παρουσίασε αδυναμίες αμυντικά και αυτό ήταν που της κόστισε, βλέποντας την Γάνδη να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 26ο λεπτό. Ο Πακετά έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Ορμπάν έκανε το σουτ χαμηλά και ο Κάιπερς εκμεταλλεύτηκε το «ριμπάουντ» για να γράψει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο Λονδίνο. Τα «σφυριά» δεν πτοήθηκαν, αλλά έπρεπε να βελτιώσουν την εικόνα τους στα μετόπισθεν και αυτό τους προκαλούσε ανισορροπία.

Επιθετικά υπήρξε αντίδραση και στο 37' ο Μικαΐλ Αντόνιο με δυνατή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι μετά από τροφοδότηση από τον Μπόουεν σε στατική φάση έκανε το 1-1! Η Γουέστ Χαμ πίεσε αρκετά την Γάνδη, η οποία πλέον περίμενε με πολλή υπομονή ν' ακούσει το σφύριγμα για την ανάπαυλα ώστε να μη δεχθεί την ανατροπή από το μομέντουμ της αγγλικής ομάδας.

Λίγο έλειψε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να βρει το γκολ της ανατροπής το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες, όμως, δεν είχε τύχη. Ο Μπόουεν από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Σούτσεκ πέτυχε το δοκάρι, ενώ, ο δημιουργός αυτής της φάσης απείλησε με ένα δικό του πολύ καλό σουτ αμέσως μετά. Τα δοκάρια έγιναν δύο για την Γουέστ Χαμ από τον Αντόνιο, που συνέχισε μια φάση στην οποία οι Λονδρέζοι φώναξαν έντονα για χέρι του Οκούμου και τελικά το πήραν!

Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και από εκεί o Πακετά στο 55' έκανε το 2-1! Τρία λεπτά αργότερα, ο Ράις προκάλεσε «έκρηξη» στο Ολυμπιακό Στάδιο! Έκλεψε την μπάλα στο μισό γήπεδο της ομάδας του, έτρεξε αρκετά μέτρα, οι αντίπαλοι του άνοιξαν χώρο κλείνοντας τις επιλογές του για πάσα κι εκείνος το πήρε πάνω του και κάρφωσε τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 3-1! Η φόρα των Λονδρέζων οδήγησε σε μεγαλύτερο σκορ, με τον Αντόνιο στο 63' από κάθετη του Πακετά να διαμορφώνει το 4-1! Τα «σφυριά» κλείδωσαν την παρουσία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη σερί χρονιά μετά την περσινή παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης