Ο 22χρονος Χάαλαντ έφτασε τα 2/3 των γκολ του MSN της Μπαρτσελόνα!

Ο ασύλληπτος Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε ξανά απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στην ρεβάνς των προημιτελικών (1-1), πρόσφερε στην Σίτι την πρόκριση στους «4» του Champions League και ισοφάρισε σε νοκ-άουτ φάση, τα γκολ των δύο εκ των τριών αστέρων του MSN, που είχε σχηματιστεί στη Μπαρτσελόνα!   



Ο 22χρονος Χάαλαντ έφτασε τα 2/3 των γκολ του MSN της Μπαρτσελόνα!

Το μέλλον του Χάαλαντ είναι αναμφίβολα λαμπρό και αυτό υποστηρίζεται από κάθε στατιστική επίδοση που καταγράφει.

Η πιο πρόσφατη προκύπτει από το δεύτερο ματς με τη Μπάγερν (19/04), αφού το γκολ που σημείωσε ήταν το 13ο στην καριέρα του στα νοκ-άουτ του Champions League, όσα έχουν επίσης ο Νεϊμάρ και ο Λουίς Σουάρες! Και ας είναι ο Νορβηγός μόλις... 22 ετών!

 

Επιπλέον, αυτά τα 13 γκολ τα έχει σημειώσει σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας αγωνιστεί στα μισά από αυτά με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στα εναπομείναντα με αυτήν της Μάντσεστερ Σίτι. Συνεπώς, στη πιο κρίσιμη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σκοράρει 1.6 γκολ ανά αναμέτρηση!

Την ίδια στιγμή, ο Σουάρες έχει πετύχει τα ίδια τέρματα σε 30 ματς και ο Νεϊμάρ σε 31, δηλαδή 0.4 ανά παιχνίδι. Έτσι, από το «θρυλικό» MSN, μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει περισσότερα από τον επιθετικό της Σίτι, μετά από την φάση των ομίλων (49).

Γενικότερα, ο Χάαλαντ έχει 35 γκολ στη καριέρα του στο Champions League, περισσότερα από κάποιους από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος.

Μερικοί από αυτούς, είναι ο Άριεν Ρόμπεν (31), ο Γκερντ Μίλερ (34), ο Κακά (30), ο Γουέιν Ρούνεϊ (30) και ο Σαμουέλ Ετό (30)! Επίσης, έχει πιο πολλά γκολ από τον Σουάρες (27), ενώ είναι οκτώ τέρματα μακριά από τον Νεϊμάρ στη σχετική λίστα.

 

Είναι σίγουρα τεράστια τιμή για τον Νορβηγό το ότι συνδέεται το όνομα του με αυτούς τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ποιο είναι όμως, ένα πράγμα στο οποίο υστερεί απ’ όλους τους προαναφερθέντες;

Ότι είναι ο μοναδικός που δεν έχει κατακτήσει ποτέ την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, κάτι που θα θέσει ως στόχο στο εγγύς μέλλον, με τις αναμετρήσεις των ημιτελικών με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πλησιάζουν…

Χρήστος Σκούρας