Στα ημιτελικά δια χειρός Χάαλαντ (vids)

Με το 12ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ και 48ο σε όλες τις διοργανώσεις παρά και το πρώτο του χαμένο πέναλτι μετά από μια διετία, ο Έρλινγκ Χάαλαντ πρωταγωνίστησε και στην ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου. Συνέβαλε στο τελικό 1-1 της Allianz Arena και έστειλε την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 4-1! Επόμενο εμπόδιο των «πολιτων», η Ρεάλ!  



Στα ημιτελικά δια χειρός Χάαλαντ (vids)

Για άλλες ομάδες, το εις βάρος τους 3-0 από το πρώτο ματς θα μπορούσε να έχει θεωρηθεί παντελώς απαγορευτικό για την διεκδίκηση της πρόκρισης. Όχι όμως για την Μπάγερν Μονάχου. Η Σίτι αντίκρισε ένα ... θηρίο που είχε βγει από το κλουβί με στόχο να κυνηγήσει το «θήραμά» του και να τρέξει πολύ για να πετύχει τον στόχο του. Οι Βαυαροί εντόπισαν κάποια προβλήματα του Άκε από αριστερά και έτσι επέλεξαν την δική τους δεξιά πλευρά, ενώ, στο 17ο λεπτό ο Σανέ ξέφυγε και πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ!

Ο Ουπαμεκανό βάλθηκε γι' ακόμα μια φορά να ... τρελάνει τους συμπαίκτες του και τον Τούχελ. Αρχικά, στο 20ο λεπτό αποβλήθηκε... προσωρινά για σταμάτημα του Χάαλαντ που έφευγε «φάτσα» με το γκολ, όμως, ο Νορβηγός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά. Η κόκκινη κάρτα ξαναμπήκε στο τσεπάκι του ρέφερι, όμως, ο αμυντικός της Μπάγερν έκανε ξανά λάθος στο 35'. Πετάχτηκε σε σουτ του Γκουντογκάν απλώνοντας τα χέρια του, παρά το γεγονός πως τα είχε μαζεμένα μπαίνοντας στην φάση κι έτσι η μπάλα βρήκε εκεί και στήθηκε στην άσπρη βούλα.

Ο Χάαλαντ, ωστόσο, αστόχησε (πρώτη φορά μετά από δυό χρόνια και 18 εύστοχες εκτελέσεις), με την Allianz Arena να παίρνει ξανά τα πάνω της και τους παίκτες του Τούχελ να ξανατρέχουν και να ξαναδίνουν ένταση στο ματς. Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο πιο πολύ πλησίαζε στην πρόκριση δίχως περιπέτειες η Σίτι.

Στο 55ο λεπτό ο Χάαλαντ έτρεξε μόνος στην περιοχή, ο Γκρίλις του πέταξε την μπάλα και ο Viking σούταρε αδύναμα πάνω στον Ζόμερ, παρά το γεγονός πως είχε τη σίγουρη επιλογή του Ντε Μπρόινε που απλά περίμενε την μπάλα για να σκοράρει... Η Μπάγερν ακόμα κι όταν επιχειρούσε να τρέξει και έσπαγε το πρέσινγκ των «πολιτών», έβλεπε γρήγορα τους χώρους να καλύπτονται. Η ταχύτητα και η ένταση δεν έλειψαν από το ματς, με τον Χάαλαντ τελικά στο 57ο λεπτό να παίρνει το αίμα του πίσω.

Μετά το χαμένο πέναλτι και την χαμένη ευκαιρία, σώριασε τον Ουπαμεκανό στο έδαφος – αν και γλίστρησε μόνος του – και το 1-0 ήρθε με ευκολία. Η φάση ξεκίνησε από τεράστια στιγμή του Κομάν που έκανε γύρισμα το οποίο έφυγε από τα χέρια του Έντερσον, ο Στόουνς έδιωξε μπροστά, ο Ντε Μπρόινε κατέβασε την κεφαλιά του Χάαλαντ, τον ξαναβρήκε μπροστά και... end of story! Το κλαμπ του Μονάχου συνέχισε να επιτίθεται μη πετώντας λευκή πετσέτα παρά τον δεδομένο αποκλεισμό. Στο 82' ο Μανέ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ακάντζι και ο Κίμιχ ευστόχησε για το τελικό 1-1 που δεν είχε αντίκρισμα φυσικά. Αποβλήθηκε ο Τούχελ στο 86', αφού δεν σταμάτησε να γκρινιάζει στους διαιτητές. 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης