Πρέμιερ Λιγκ: Ετοιμάζεται… ειδική ομάδα από VAR Specialists!

Ο επικεφαλής διαιτησίας, Χάουαρντ Γουεμπ, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα βοηθάει τους VAR και θα λέγονται… Specialists, προκειμένου να εκμηδενιστούν περιστατικά όπως τα πρόσφατα με τα χέρια σε Μπράιτον, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ!  



Πρέμιερ Λιγκ: Ετοιμάζεται… ειδική ομάδα από VAR Specialists!

Ουσιαστικά η ομάδα των διαιτητών λαμβάνει βοήθεια από τον VAR κι εκείνος με τη σειρά του έχει άλλον από πάνω του για να τον επιβλέπει και να τον βοηθάει!

Τρεις ομάδες διαιτησίας τοποθετεί πλέον η Πρέμιερ Λιγκ, αφού, ο επικεφαλής, Χάουαρντ Γουεμπ, θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα, που ονομάζεται VAR Specialists. Δική τους δουλειά θα είναι να παρακολουθούν τις πιο δύσκολες φάσεις και να παρεμβαίνουν όταν θα θεωρούν πως και ο VAR δεν έχει δίνει το πιο λογικό και ορθό feedback προς τον εκάστοτε ρέφερι.

Πάντως, από το Μουντιάλ και μετά τα λάθη των διαιτητών έχουν μειωθεί κατά 13,3%, οι λανθασμένες παρεμβάσεις σημειώνονται πλέον ανά 37,5 ματς κι όχι ανά 24,3 όπως συνέβαινε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ενώ, οι φάσεις που έχουν χαθεί έφτασαν στο 12,2% από το 21,4%.