Ήταν ανέφικτο για την Τσέλσι... (vids)

Ζωντάνια ναι, διάθεση μέχρι κάποιο σημείο, ναι, αλλά λύσεις για γκολ αγνοούνται. Και κάπως έτσι ήρθε ο αποκλεισμός φυσιολογικά. Η Τσέλσι μετά την Μαδρίτη, ηττήθηκε και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Ρεάλ με σκορ 2-0 στην ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και αποχαιρέτησε την διοργάνωση. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο Κουκουρέγια σκόραρε πριν την ανάπαυλα σε μοναδική ευκαιρία...  



Ήταν ανέφικτο για την Τσέλσι... (vids)

Η Τσέλσι έδειξε ότι είχε αντίδραση. Ότι είχε μέσα της κάτι που μπορούσε να την παρουσιάσει πολύ καλύτερη από αυτό που έχει δει ο κόσμος της το τελευταίο διάστημα. Και μπορεί το 2-0 από την Ρεάλ να μην επέτρεπε και πολλά στον επαναληπτικό λόγω του μεγέθους του αντιπάλου, ωστόσο, οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ το προσπάθησαν. Και είχαν παλμό. Και τον αισθάνθηκε και η εξέδρα που θέλησε να δώσει ώθηση και να φωνάξει πολύ δυνατά για να βοηθήσει τους Λονδρέζους. Αν, μάλιστα, ο Καντέ σε τρομερή ευκαιρία στο πρώτο 10λεπτο είχε εκτελέσει πιο σωστά με το αριστερό ολομόναχος μέσα από την περιοχή, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Η Ρεάλ στο πρώτο 25λεπτο περισσότερο προσπαθούσε ν' απορροφήσει την πίεση των «μπλε» και να κάνει υπομονή μέχρι να φέρει την ρεβάνς στα μέτρα της. Γιατί μετά, όταν πλέον πήρε μέτρα στο γήπεδο, είχε ευκαιρίες με τους Ροντρίγκο, Βινίσιους και Μπενζεμά. Τους... συνήθεις υπόπτους, δηλαδή. Παρ' όλα αυτά, η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Γύρισμα του Τζέιμς από δεξιά, δεύτερο δοκάρι, ο Κουκουρέγια ολομόναχος, κοντρόλαρε, πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Κουρτουά που κράτησε το μηδέν ώστε να ισορροπούν απόλυτα οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Ο Ενγκολό Καντέ πατούσε συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή για να βοηθήσει τον Χάβερτς, το έκανε μαζί με τον Γκάλαχερ και οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε μεγάλη ευκαιρία στο 52', με τον Γάλλο να σουτάρει από την μικρή περιοχή και την μπάλα να κοντράρει για να φύγει εκτός εστίας... Όλα τελείωσαν στο 58' με τον Ροντρίγκο να φεύγει πανέξυπνα και ταχύτατα από δεξιά ξεπερνώντας τον Τσάλομπα, το γύρισμα που έκανε έφτασε στον Βινίσιους, αυτός του επέστρεψε την μπάλα και έχοντας πάρει σωστή θέση, πλάσαρε για το 1-0 της Ρεάλ.

Το συνολικό σκορ απαγόρευε τις ελπίδες στους «μπλε». Στο τελευταίο ημίωρο πέρασαν στο ματς για τους Λονδρέζους οι Φέλιξ και Στέρλινγκ, η Τσέλσι συνέχισε τις επιθέσεις άνευ λόγου και ουσίας, ενώ, στο 80' διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 για τους «μερένγκες». Ο Βινίσιους από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Βαλβέρδε πέρασε Μούντρικ και Σίλβα και απλά σε κενή «εστία» σέρβιρε στον Ροντρίγκο.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης