Εξάρα με ιστορία για την Λίβερπουλ στο «Έλαντ Ρόουντ», το οποίο... ζει εφιάλτες

Για πρώτη φορά στα χρονικά των επισκέψεών της σε αυτό το γήπεδο, η Λίβερπουλ σκοράρει έξι φορές και έφτασε στο εντυπωσιακό 6-1 κόντρα στην Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ». Βρήκε πρόσφορο έδαφος και ξέσπασε η ομάδα του Κλοπ, 11 τέρματα αντιπάλων στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει δει ο κόσμος των «παγωνιών», που σχεδόν άδειασε τις εξέδρες στο τελευταίο δεκάλεπτο...



Εξάρα με ιστορία για την Λίβερπουλ στο «Έλαντ Ρόουντ», το οποίο... ζει εφιάλτες

Η Λιντς άφησε με χαρά στην Λίβερπουλ την κατοχή της μπάλας προκειμένου να βρει χώρους και να τρέξει στην αντεπίθεση, όπως το έκανε και στο 22ο λεπτό με τον Χάρισον που έβγαλε στον χώρο τον Σινιστέρα κι εκείνος σούταρε δίχως τύχη από πολύ πλάγια θέση. Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο που της παραχωρούσαν τα «παγώνια», η πίεση της ομάδας του Γκράθια ξεκινούσε από το μεσαίο τρίτο του γηπέδου, ενώ, η πολυκοσμία μπροστά από τα καρέ του Μελιέ έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Κλοπ. Οι Ζότα, Χάκπο και Σαλάχ ήταν η επιθετική τριπλέτα που είχε επιλέξει ο Γερμανός, αλλά το ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ ήταν παράλληλο.

H μπάλα μεταφερόταν από πλευρά σε πλευρά με υπομονή, μήπως και άνοιγε κάποια στιγμή κάποιος διάδρομος, ο οποίος βρέθηκε στο 34ο λεπτό. Ο ¶ρνολντ στο 35' φάνηκε να παίρνει με το χέρι την κόντρα για να συνεργαστεί με τον Σαλάχ και να κάνει την ασίστ για τον Χάκπο που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο τέρμα από τον Μοχάμεντ Σαλάχ για το 2-0 στο 39'. Ο Ζότα έκλεψε, έτρεξε το γήπεδο αφού είχε χώρο, πέταξε τον Αιγύπτιο στην περιοχή από αριστερά κι εκείνος «εκτέλεσε» άρτια. Ήταν το 8ο γκολ του «Φαραώ» απέναντι στην Λιντς, σε ματς με την οποία σκοράρει κάθε 53 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα, ενώ, ήταν και το 106ο τέρμα του με το αριστερό πόδι, όντας ο κορυφαίος και σε αυτή την κατηγορία με τη φανέλα του κλαμπ του λιμανιού.

Από το πουθενά, η ομάδα του Χάβι Γκράθια ξαναμπήκε στο ματς, όταν με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 47', ο Κονατέ ολιγώρησε, ήταν παντελώς απρόσεκτος, ο Σινιστέρα έκλεψε και πλάσαρε τον ¶λισον για να μειώσει σε 2-1. Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίστευαν ότι θα έβρισκαν νέα πνοή από αυτό το γκολ, ο Ζότα τους έριξε ξανά στη λύπη... Στο 52' ο Κέρτις Τζόουνς με ωραία μπαλιά στο χώρο βρήκε τον Πορτογάλο που με μια επαφή πλάσαρε τον Μελιέ για το νέο προβάδισμα δύο τερμάτων από την ομάδα του Κλοπ.

Η Λιντς πλέον δεν είχε την ίδια αμυντική προσήλωση, πίσω άφηνε κενά και στο 56' ο Σαλάχ παραλίγο να σκοράρει ξανά, αλλά η λόμπα του πάνω από τον Μελιέ δεν ήταν δυνατή για να κατευθυνθεί προς την εστία. Η απάντηση από πλευράς «παγωνιών» ήταν ένα τρομερό σουτ του ¶αρονσον στο 57' που σταμάτησε στο δοκάρι του ¶λισον, ο οποίος τα έβαλε με τους αμυντικούς του. Στο 60ο λεπτό εντοπίστηκε το τρομερά οριακό οφσάιντ σε κομπίνα απίστευτα δουλεμένη από την Λίβερπουλ στα στατική φάση, όπου ο Φαν Ντάικ «σέρβιρε» στον Σαλάχ, αλλά ο Ολλανδός ήταν χιλιοστά πιο μπροστά στο γέμισμα του ΤΑΑ. Οι «κόκκινοι» άρχισαν πλέον να το απολαμβάνουν και στο 64' ο Ρόμπερτσον από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Χάκπο που είχε τραβήξει κορμιά πάνω του «έσπασε» στον Σαλάχ, που με υπέροχο αριστερό πλασέ έγραψε το 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει και με τις τέσσερις τελικές τους εντός στόχου στο παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή, ενώ, η Λιντς έπρεπε να φροντίσει να... κλείσει ο ασκός του Αιόλου, αφού, την περασμένη αγωνιστική είχε δεχθεί πέντε τέρματα από την Πάλας και η διαφορά των γκολ στην υπόθεση της επιβίωσης μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στον φετινό χαμό στις χαμηλές θέσεις. Κι όμως, ο κόσμος των γηπεδούχων θα δεχόταν κι άλλο «χτύπημα»... Χέντερσον από δεξιά, Ζότα μονοκόματο από το ημικύκλιο της περιοχής στο 74' και 5-1 για τους «κόκκινους». Ο Λουίς Ντίας στα τελευταία λεπτά πραγματοποίησε την μεγάλη του επιστροφή στη δράση έχοντας μείνει εκτός πριν από το Μουντιάλ του περασμένου χειμώνα.

Ο Ντάργουιν Νούνιες ήταν εκείνος που στο 90' με ωραίο τελείωμα και έχοντας καταφέρει να μην είναι εκτεθειμένος όταν δέχθηκε την μεταβίβαση, έγραψε το τελικό 6-1 για την Λίβερπουλ (90'), που πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της στο «Έλαντ Ρόουντ» στα χρονικά των επισκέψεών της εκεί. Μετά τα 5 γκολ της Πάλας σε αυτό το γήπεδο, ο κόσμος των «παγωνιών» είδε άλλα έξι από αντιπάλους, όμως, οι εξέδρες είχαν σχεδόν αδειάσει πριν καν φτάσει το 90ο λεπτό του ματς...

Κώστας Ζάλιαρης