Ο Ράιαν Ρέινολντς υπογράφει στη Ρέξαμ το «σενάριο» της καλύτερης ταινίας του!

Τι γίνεται όταν αναμειγνύεις την τρέλα του Ράιαν Ρέινολντς με μία ποδοσφαιρική ομάδα; Μα φυσικά η Ρέξαμ, που βρίσκεται μία «ανάσα» από την άνοδο στην League Two, με τρόπο… κινηματογραφικό!



Ο Ράιαν Ρέινολντς υπογράφει στη Ρέξαμ το «σενάριο» της καλύτερης ταινίας του!

Ήταν ένας «έρωτας» με την πρώτη ματιά. Τα αισθήματα αμοιβαία, δε θα γινόταν και διαφορετικά άλλωστε. Πριν από περίπου 2,5 χρόνια, το Νοέμβριο του 2020, ο Ράιαν Ρέινολντς, μαζί με τον Ρομπ ΜακΈλενεϊ, αποφάσισαν να επενδύσουν σε μία αθλητική ομάδα. Η αναζήτησή τους σταμάτησε όταν οι δρόμοι τους συναντήθηκαν με τη Ρέξαμ. Η απόφαση ήταν οριστική και ο μικρός, αλλά ιστορικός σύλλογος από την Ουαλία, έμπαινε σε μία νέα, αλλά άκρως… λαμπερή εποχή.

Η Ρέξαμ αποτελεί την τρίτη παλαιότερη ποδοσφαιρική επαγγελματική ομάδα που ιδρύθηκε παγκοσμίως! Πίσω στον Οκτώβριο του 1864. Χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από έναν αιώνα για να «λάμψει» το άστρο της, αλλά υπό την αιγίδα του Καναδού ηθοποιού, το φως που εκπέμπει είναι πραγματικά εκτυφλωτικό.

Φώτα, κάμερα… Ρέξαμ!

Η επίσημη μεταφορά του ουαλικού συλλόγου στα «χέρια» των ηθοποιών, έγινε το Φεβρουάριο του 2021. Στο υπόλοιπο εκείνης της σεζόν λίγα πράγματα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν. H όγδοη θέση στην οποία τερμάτισε τότε, τον διατηρούσαν οριστικά στην πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και την επόμενη χρονιά. Το πρεστίζ που είχε μεταδώσει ο Ρέινολντς στη Ρέξαμ, ωστόσο, στάθηκε ικανό να την οδηγήσει σε σπουδαία, για το μέγεθός της, επιτεύγματα.

Χαρακτηριστικό της δημοφιλίας που απέκτησε η ομάδα, είναι η ραγδαία αύξηση των ακολούθων της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο λογαριασμός της στο twitter, παραδείγματος χάριν, πριν την έλευση του Ρέινολντς είχε 80.000 followers. Πλέον, ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τους 430.000!

Αξιοσημείωτο είναι ότι συμπεριελήφθη και στο FIFA 22. Αποτέλεσε μόλις την πρώτη ομάδα που δεν αγωνίζεται σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα και γινόταν κομμάτι του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού. Μάλιστα, έγινε και σειρά-ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Welcome to Wrexham», την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στο Disney+.

Έφτασε στην «πηγή», αλλά δεν ήπιε νερό

Το «παραμύθι» της Ρέξαμ, όμως, δεν αφορά αποκλειστικά την εξωαγωνιστική της παρουσία. Μέσα στο χορτάρι ζούσε παρόμοιες καταστάσεις, με την αρχή να γίνεται από την περίοδο 2021-22. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος την βρήκε στη δεύτερη θέση, γεγονός που σήμαινε ότι είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για την άνοδό της μέσω των playoffs.

Εκεί, στη φάση των ημιτελικών, οι «κόκκινοι δράκοι» βρέθηκαν απέναντι στην Γκρίμσμπι. Ένα ματς-θρίλερ, όπου ο Ρέινολντς παρακολουθούσε από την εξέδρα, με τις αντιδράσεις του να είναι επικές! Όπως και σε όλα τα παιχνίδια που δίνει το «παρών». Η Ρέξαμ ισοφάρισε στο 80’ σε 4-4 (!), η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωσή της, δέχθηκε το γκολ, που της στέρησε οριστικά το όνειρο της ανόδου.

Παράλληλα, κατάφερε να φτάσει έως και τον τελικό του Κυπέλλου στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος. Ούτε εκεί, ωστόσο, χάρηκε, καθώς ηττήθηκε από την Μπρόμλεϊ με 1-0.

Η «φαντασμαγορική» σεζόν 2022-23!

Ακόμα κι αν τα χαμόγελα δεν ήρθαν τότε, η σεζόν που θα ακολουθούσε της επεφύλασσε αρκετά. Η πορεία στο πρωτάθλημα ήταν τρομερή, ήδη από την έναρξή του, ενώ στο FA Cup, αναδείχθηκε ως η έκπληξη του θεσμού. Στον τρίτο γύρο, άφησε έξω την Κόβεντρι, ομάδα της Championship, επικρατώντας με 4-3. Έτσι, κατέστη η μοναδική ομάδα της National League που συνεχίζει στο θεσμό!

Επόμενος αντίπαλος η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, επίσης από τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Οι συγκινήσεις για άλλη μία φορά ήταν εντονότατες. Το 0-1 για τους φιλοξενούμενους στο 2’, έγινε 2-1 για τη Ρέξαμ στο 61’ και 2-2 στο 65’. Στο 86’ το 3-2 υπέρ της ομάδας του Ρέινολντς ήταν γεγονός και όλα έδειχναν ότι το όνειρο θα συνεχιζόταν. Όμως, η Σέφιλντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα και με το 3-3, οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν σε ρεβάνς στην έδρα των «blades».

Το ισόπαλο 1-1 που είχε διαμορφωθεί από το 59ο λεπτό παρέμενε έως και τις καθυστερήσεις, αλλά εκεί τελικά η Ρέξαμ «λύγισε». Δέχθηκε δύο γκολ, ηττήθηκε με 3-1 και αποχαιρέτησε το FA Cup, έχοντας σίγουρα όμως το κεφάλι ψηλά!

 

Πηγή: www.bnsports.gr

Τάσος Φαραός