Την τελευταία φορά που η Νότιγχαμ δεν έχασε από τη Γιουνάιτεντ, είχε ξανά... Κούπερ! (vid)

Φέρνοντας στην επιφάνεια την προ 27,5 ετών ημέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να πάρει όλους τους βαθμούς από ματς με την Νότιγχαμ Φόρεστ, υπάρχει ένας τρομερός κοινός παρονομαστής με την φετινή σεζόν. Και ακούει στο όνομα... Κούπερ! Ο πατέρας του νυν κόουτς των νεοφώτιστων, είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» για ν' αποφύγουν την ήττα!  



Την τελευταία φορά που η Νότιγχαμ δεν έχασε από τη Γιουνάιτεντ, είχε ξανά... Κούπερ! (vid)

Φέτος τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για τον προπονητή της Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού, τα εκατομμύρια που διέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ενίσχυση του ρόστερ δεν θα έπρεπε ν' αρκούνται στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Ο Στιβ Κούπερ γνωρίζει ότι έχει συγκεκριμένη διορία για να διορθώσει όσο και όπως μπορεί την κατάσταση, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ απαίτησε αποτελέσματα και απόψε κοντράρεται στο City Ground με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν πανηγυρίσει 9 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στην Φόρεστ στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια τους και για να βρεθεί απώλεια βαθμών για το κλαμπ του Μάντσεστερ, ο χρόνος γυρίζει πίσω στον Νοέμβρη του 1995. Τότε, στις 27/11 εκείνου του έτους, ξανά στο City Ground, ο Πολ ΜακΓκρέγκορ είχε βάλει μπροστά στο σκορ την Φόρεστ στο 19ο λεπτό, όμως, η ισοφάριση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ερίκ Καντονά (66'). Το αξιοσημείωτο εδώ, είναι πως τον καταλογισμό της παράβασης, τον έκανε ο πατέρας του Στιβ Κούπερ, Κιθ Α. Κούπερ, που είχε «σφυρίξει» εκείνο το παιχνίδι!

Την τελευταία φορά που η Φόρεστ πήρε νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ, αυτό καταγράφηκε στις 17/12/1994, στο «Ολντ Τράφορντ» μπροστά σε 43.744 οπαδούς, με τους Σταν Κόλιμορ και Στιούαρτ Πιρς να σκοράρουν για τους φιλοξενούμενους, ενώ, ο Καντονά στο 68' είχε μειώσει για το τελικό 1-2.

Κώστας Ζάλιαρης