Άστον Βίλα για Ευρώπη, ισοπέδωσε την Νιούκαστλ με φοβερό Γουότκινς!

Η Βίλα του Έμερι κάνει το Μπέρμιγχαμ να καμαρώνει και να χαίρεται αυτή την ομάδα, η οποία έφτασε σε πέντε σερί νίκες! Οι «χωριάτες» βάζουν υποψηφιότητα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επιβλήθηκαν 3-0 της Νιούκαστλ, με τον Όλι Γουότκινς να έχει δυο γκολ και ασίστ! Κάκιστη η ομάδα του Έντι Χάου, δεν διεκδίκησε τίποτα από το ματς σε κανένα σημείο. 



Άστον Βίλα για Ευρώπη, ισοπέδωσε την Νιούκαστλ με φοβερό Γουότκινς!

Η Βίλα έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις της. Είχε δοκάρι στο 1ο λεπτό. Και ναι, θα μπορούσε να είναι παντελώς τυχαίο. Μια απλή ευκαιρία από το πουθενά. Κι όμως, μάλλον ήταν μια μεγάλη και σοβαρότατη προειδοποίηση, την οποία δεν «έπιασε» η Νιούκαστλ.

Οι «χωριάτες» απόλυτα οργανωμένοι, συμπαγείς, παίρνοντας τον καλύτερο εαυτό από κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε, έφτασαν σε μια επιβλητική εμφάνιση και ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, κατατροπώνοντας στο χορτάρι τις τρομερά φιλόδοξες «καρακάξες» της φετινής σεζόν.

Ο Γουότκινς στο 11ο λεπτό «σέρβιρε» με κεφαλιά το γκολ στον Τζέικομπ Ράμσεϊ για το 1-0, ενώ, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος ήθελε διακαώς να συνεχίσει και την εκπληκτική επίδοση που καταγράφει από το Μουντιάλ και μετά. Κι αφού στο 60' ήταν οφσάιντ προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, επέμεινε, πείσμωσε και χρίστηκε σκόρερ τέσσερα λεπτά αργότερα. Συμμετείχε και στην εξέλιξη της φάσης προκειμένου ο Μορένο να φύγει από αριστερά και να κάνει το γύρισμα, με τον Γουότκινς να κοντρολάρει και να γυρίζει το ωραίο σουτ για το 2-0.

Και δεν θα σταματούσε εκεί η ομάδα του Έμερι, που έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στο 5x5 στα τελευταία ματς πρωταθλήματος! Στο 84ο λεπτό ξανά ο Γουότκινς θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραία ενέργεια του Ντεντόνκερ από δεξιά, προώθηση για τον Μπουέντια που από δεξιά στην περιοχή έκανε το γύρισμα και ο Άγγλος σκόρερ των «χωριατών» είχε πανεύκολο έργο για να τελειώσει το παιχνίδι διαμορφώνοντας το 3-0 του «Βίλα Παρκ». Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ, έφτασε πλέον στα 12 γκολ και τις 3 ασίστ (συμμετοχή σε 14 τέρματα δηλαδή), από το Μουντιάλ και μετά στην Πρέμιερ!

Κώστας Ζάλιαρης