Μάικλ Ολίσε: Μια... παράσταση καριέρας που εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές!

Ο Μάικλ Ολίσε, πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση κόντρα στην Λιντς στην προ εβδομάδας πεντάρα της Κρίσταλ Πάλας στο «Έλαντ Ρόουντ». Μοίρασε τρεις ασίστ, ήταν ο πιο ενεργητικός παίκτης της ομάδας του και έγραψε ιστορία, καταρρίπτοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ!  



Μάικλ Ολίσε: Μια... παράσταση καριέρας που εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές!

Ο νεαρός Άγγλος μέσος, βρίσκεται στο ρόστερ της Κρίσταλ Πάλας, από το 2021. Είχε περάσει μια διετία στη Ρέντινγκ, με τη φανέλα της οποίας, τη σεζόν 2020-21, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στην Championship, ενώ ήταν και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του πρωταθλήματος.

Τον Ιούλιο του 2021, οι «αετοί», ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του, δαπανώντας 8.370.000 ευρώ για την απόκτηση του. Η παρουσία του, είναι εξαιρετική σε αυτά τα δύο χρόνια, με τον 21χρονο να βρίσκεται τέταρτος στην κατάταξη των παικτών ηλικίας 21 και κάτω στις ασίστ, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει «σερβίρει» 13 φορές τους συμπαίκτες του, πίσω μόνο από τους Σάκα (17), Βίρτς (16) και Μουσιάλα (14).

Κόντρα στη Λιντς την περασμένη Κυριακή, έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ. Τρεις ασίστ, περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες από κάθε άλλον και δημιουργία έξι ευκαιριών για τους συμπαίκτες του.

 

 

Έγινε μάλιστα, ο νεότερος ποδοσφαιριστής με τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι, μετά τον Αλεξάντερ Άρνολντ, τον Φεβρουάριο του 2019 κόντρα στη Γουότφορντ, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι όλες οι τελικές του πάσες, ήταν σε κανονική ροή παιχνιδιού. Κανένας παίκτης στην ηλικία του δεν έχει επιτύχει κάτι παρόμοιο στην ιστορία της Premier League.

 

 

Με τις αξιοθαύμαστες αυτές επιδόσεις του, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη φετινή Premier League, με οκτώ στον αριθμό, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε (14), Μπουκάγιο Σάκα (10) και Λεάντρο Τροσάρντ (9), να είναι οι μοναδικοί που τον προσπερνούν.

Ο Ολίσε, αν και γεννημένος στην Αγγλία, έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας στις κατηγορίες κάτω των 18 και αργότερα κάτω των 21. Ωστόσο, έχει ακόμα τη δυνατότητα να αλλάξει επιλογή και να εκπροσωπήσει την Αλγερία, την Αγγλία ή τη Νιγηρία. Στη φόρμα στην οποία βρίσκεται, είναι… σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνει μάχη, μεταξύ των εν λόγω χωρών για χάρη του νεαρού άσσου!

Ιάσονας Τσίλης