Η Γιουνάιτεντ παραμένει 25 ματς αήττητη εντός έδρας, αλλά η ισοπαλία με τη Σεβίλλη μοιάζει με… ήττα!

Το αήττητο σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διευρύνθηκε στα 25 ματς στο «Ολντ Τράφορντ», μετά και την ισοπαλία με τη Σεβίλλη (2-2, 13/04), αλλά όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, είναι σαν να ηττήθηκε... Πότε ήταν η τελευταία φορά που στο «σπίτι» της προηγήθηκε στην ανάπαυλα και τελικά έχασε όλο το ματς!   



Η Γιουνάιτεντ παραμένει 25 ματς αήττητη εντός έδρας, αλλά η ισοπαλία με τη Σεβίλλη μοιάζει με… ήττα!

Όλα εξελίσσονταν ιδανικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο. Είχε αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, με ισάριθμα γκολ του Σάμπιτζερ (14’, 21’) και είχε κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League. Στο δεύτερο μέρος, όμως, όλα πήγαν… λάθος. Η Σεβίλλη κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς με δύο αυτογκόλ (Μαλάσια 84’, Μαγκουάιρ 90+3’) και άφησε τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό.

Έτσι, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ παρέμεινε αήττητη για 25ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει 21 εξ αυτών. Η τελευταία ήττα στην έδρα της, ήρθε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στη 1η αγωνιστική της φάση των ομίλων του Europa League, όπου η Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε με 1-0. Έκτοτε, μόνο οι Νιούκαστλ, Λιντς, και Σαουθάμπτον κατόρθωσαν να φύγουν με αποτέλεσμα από εκεί και τώρα πια, και η Σεβίλλη.

 

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και αν δεν έχασε από τους Ισπανούς, η εξέλιξη του παιχνιδιού σίγουρα προβληματίζει τον Τεν Χαγκ και του δημιουργεί προβλήματα, ενόψει της ρεβάνς (20/04). Και αυτό διότι, ο Μπρούνο Φερνάντες συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τον επαναληπτικό, ενώ ο Μάρκους Ράσφορντ επίσης, λογικά, θα απουσιάσει. Την ίδια στιγμή, ο Ραφαέλ Βαράν προφυλάχθηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, ενώ ο Λισάντρο Μαρτίνεζ έφυγε υποβασταζόμενος.

 

Η Γιουνάιτεντ, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που έχασε σε ματς πρωταθλήματος στο «Ολντ Τράφορντ», όπου προηγούνταν στο ημίχρονο, ήταν το 1984 (!), με το 2-1 από την Ίπσουιτς. Παράλληλα, δεν έχει ηττηθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο, σε άλλη διοργάνωση, πέραν του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, αφού η ιστορία αποδεικνύει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να... χάσει, της συνέβη ότι πιο κοντινό γίνεται σε αυτό και, με τον τρόπο που έγινε, πρέπει να της αφήνει μία πικρή γεύση…

 

 

Χρήστος Σκούρας