Όταν ο Σίμαν θύμισε… Γκόρντον Μπανκς στο 1000ο του παιχνίδι και έστειλε την Άρσεναλ στον τελικό του FA Cup! (vids)

Η Άρσεναλ συναντά τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έχει ως στόχο την πρόκριση σε έναν τρίτο τελικό του FA Cup. Ο Λιούνγκμπεργκ σκοράρει, αλλά στο τελικό 1-0, απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Ντέιβιντ Σίμαν, που προβαίνει σε μία απίθανη απόκρουση, στο 1000ο ματς της καριέρας του, θυμίζοντας τον… Γκόρντον Μπανκς!



 Όταν ο Σίμαν θύμισε… Γκόρντον Μπανκς στο 1000ο του παιχνίδι και έστειλε την Άρσεναλ στον τελικό του FA Cup! (vids)

Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τον Ντέιβιντ Σίμαν. Μία χαρακτηριστική «φιγούρα», ένας εξαιρετικός γκολκίπερ και ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε στον απόλυτο βαθμό το όνομά του με την Άρσεναλ, καταγράφοντας περισσότερες από 400 συμμετοχές με τη φανέλα της και αγωνιζόμενος στο «Χάιμπουρι» μέχρι και τα 40 του χρόνια.

Μία από τις κορυφαίες του στιγμές κάτω από τα δοκάρια της, έλαβε χώρα το 2003. Όταν η Άρσεναλ υποδεχόταν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στον ημιτελικό του FA Cup, με φόντο την πρόκριση στον 3ο της συνεχόμενο τελικό του θεσμού.

Ο στόχος επετεύχθη, ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-0, η Άρσεναλ πήρε εν τέλει το τρόπαιο, επικρατώντας με το ίδιο σκορ της Σαουθάμπτον, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, σε περίπτωση που ο Ντέιβιντ Σίμαν δεν πραγματοποιούσε στις 13 Απριλίου την επέμβαση της… ζωής του!

 

Η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, αυτός γύρισε εντελώς το κορμί του, έβαλε το χέρι και κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του, θυμίζοντας σε αρκετούς τι είχε… βγάλει ο Γκόρντον Μπανκς, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

Τότε, ο Μπανκς είδε τη μπάλα να «σκάει» μπροστά του στην κεφαλιά του Πελέ, αντέδρασε ενστικτωδώς και παραχώρησε κόρνερ, σε μία επέμβαση που χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία του… αιώνα!

 

Ο Σίμαν δεν ήταν ανώτερος του Μπανκς, αλλά η επέμβασή του ένα χρόνο πριν αναχωρήσει από τους «κανονιέρηδες» για τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Ούτε καν ο Πεσισολίντο θα ξεχάσει εκείνη τη στιγμή, στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, στο 1000ο παιχνίδι του Σίμαν με την Άρσεναλ! Ακολούθησε ο τελικός, κράτησε και εκεί το «μηδέν» στο «Μιλένιουμ», εν απουσία του Πατρίκ Βιεϊρά και «δοξάστηκε» από τον αγαπημένο του σύλλογο!

Δημήτρης Μανάκος