Πέρυσι ο Ρίντιγκερ… γλίστρησε, φέτος πανηγύρισε μπροστά στον Μέισον Μάουντ! (vids)

Πριν από ένα χρόνο, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ γλιστρά και ο Καρίμ Μπενζεμά δίνει μία πολύ μεγάλη πρόκριση στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Τσέλσι. Πλέον, ο Γερμανός φορά τη φανέλα της «Βασίλισσας» και το τάκλιν του στον Μέισον Μάουντ ενδέχεται να είναι καταλυτικό, αναφορικά με την συνέχεια στον ημιτελικό του Champions League!



Πέρυσι ο Ρίντιγκερ… γλίστρησε, φέτος πανηγύρισε μπροστά στον Μέισον Μάουντ! (vids)

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα συναισθήματα που είναι ικανό να προσφέρει δεν περιγράφονται και το πού μπορεί να βρίσκεσαι φέτος, συγκριτικά με την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν μπορεί να λογίζεται ποτέ ως δεδομένο.

Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ το γνωρίζει, το έμαθε από πρώτο χέρι, το βίωσε. Διότι πέρυσι, αγωνιζόταν στην Τσέλσι και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους στόπερ στην Premier League και ακριβώς 365 ημέρες μετά, πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί της πρώην ομάδας του, στην οποία πέρασε ως αλλαγή, αλλά δεν είναι άδικο να τον συμπεριλάβει κανείς στους πρωταγωνιστές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Και αυτό διότι με το ρολόι να δείχνει… 90’ και τη Ρεάλ να επικρατεί με 2-0 των Λονδρέζων, ο Μέισον Μάουντ βρήκε την ευκαιρία του να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και το πλασέ του έμοιαζε να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. Με μία ειδοποιό λεπτομέρεια όμως… Θα πανηγύριζε ο Άγγλος, αν ο Ρίντιγκερ δεν έμπαινε στην φάση, με τον Γερμανό να παρεμβαίνει με εντυπωσιακό τάκλιν και να πανηγυρίζει την απόκρουσή του σαν… γκολ, μπροστά στον πρώην συμπαίκτη του.

 

Πριν από ένα χρόνο, αυτό που αισθάνθηκε μόλις… χθες ο Μέσιον Μάουντ, ένιωθε ο ίδιος ο Ρίντιγκερ, ο οποίος είχε κάνει λάθος στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (μαζί με τον Μεντί), έκανε το 2-0 στη ρεβάνς, αλλά δεν θα λησμονήσει ποτέ ένα γλίστρημα.

Με το σκορ στο 3-1 υπέρ της Τσέλσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και οι Μαδριλένοι πίεσαν. Ο Βινίσιους μπήκε στην περιοχή, σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας και ενώ ο Ρίντιγκερ θέλησε να απομακρύνει, μπερδεύτηκε και έπεσε. Ο Μπενζεμά σκόραρε… μπροστά του και η Ρεάλ συνέχισε στη διοργάνωση, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Τότε αισθάνθηκε υπεύθυνος και τώρα νιώθει… ήρωας. Και πάλι στο ίδιο ζευγάρι, ξανά στο ίδιο γήπεδο, με διαφορετικό χρώμα στη φανέλα του! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ο Αντόνιο Ρίντιγκερ το διαπίστωσε για δεύτερη φορά σε 365 ημέρες στην Ισπανία…

Δημήτρης Μανάκος