Μπενζεμά, αποβολή και απροσεξίες «έκαψαν» την Τσέλσι (vids)

Όσο αξιοπρεπής κι αν εμφανίστηκε στη Μαδρίτη, αυτό δεν θα ήταν ποτέ αρκετό απέναντι σε αυτή την Ρεάλ. Η Τσέλσι προσπάθησε να σταθεί στο ύψος της, αλλά το ένστικτο του γκολ που έχει ο Μπενζεμά, η αποβολή του Τσίλγουελ στο 60' και τα λάθη που οδήγησαν στο δεύτερο τέρμα (74'), υποχρέωσαν τους «μπλε» σε ήττα (2-0) στον πρώτο προημιτελικό με την «βασίλισσα».  



Μπενζεμά, αποβολή και απροσεξίες «έκαψαν» την Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενη με την εικόνα που παρουσίασε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, η «βασίλισσα» ήξερε ακριβώς πού και πώς να χτυπήσει τους Λονδρέζους.

Οι «μπλε» έκαναν ξεκίνημα το οποίο ουδείς θα μπορούσε να περιμένει. Συμπαγής η ομάδα του Λάμπαρντ, με τον Φέλιξ και τον Στέρλινγκ να επιχειρούν να τρέξουν στην επίθεση και τον Πορτογάλο ν' απειλεί τον Κουρτουά στα πρώτα λεπτά με ένα χαμηλό σουτ που ήταν εύκολη λεία για τον Ισπανό γκολκίπερ.

Οι «μπλε» ναι μεν είχαν περίπου το 1/3 των μεταβιβάσεων της Ρεάλ, αλλά πίεζαν ψηλά με τους Κόβασιτς, Τσίλγουελ και τους επιθετικούς της ομάδας, ωστόσο, οι «μερένγκες» το είχαν διαβάσει αρκετά καλά το έργο.

Ο Βινίσιους από αριστερά προσπάθησε να ταλαιπωρήσει τον Τζέιμς, αλλά και τον Φοφανά όταν ο Άγγλος ήταν πιο μπροστά, ενώ, αρκούσε μια έξυπνη λόμπα του Καρβαχάλ και μια κίνηση στο χώρο για να έρθει το 1-0. Στο 21ο λεπτό ο Βινίσιους κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε ένα κακό κοντρόλ το οποίο σταμάτησε ο Κέπα, όμως, ο επερχόμενος Μπενζεμά σκόραρε με άνεση. Και τα 11 πιο πρόσφατα τέρματά του στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ, έχει πλέον καταγράψει 4 τέρματα σε 9 νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Ο τερματοφύλακας των «μπλε» είχε μεν δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, όχι κάτι τρομερά απειλητικό για την εστία του, αλλά οι Μαδριλένοι έφτιαχναν επικίνδυνες καταστάσεις με ταχύτητα, δίχως όμως να μπορούν να τις μετουσιώσουν σε περισσότερα τέρματα. Οι παίκτες του Αντσελότι ήθελαν να τρέξουν στην επίθεση, ταλαιπώρησαν τον Κουλιμπαλί, θέλησαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που υπήρχαν όταν η τριπλέτα των στόπερ των «μπλε» δεν είχε τη στήριξη των φουλ μπακ ή των χαφ που είχαν ανέβει ψηλά.

Άλλωστε, αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ροδρίγκο και Βινίσιους. Σε μια τέτοια φάση στο 59' ο Ροδρίγκο κέρδισε την αποβολή του Τσίλγουελ όταν εκείνος εκτός περιοχής τον σταμάτησε έχοντας φύγει απέναντι από τον Κέπα και έχοντας την μπάλα στον έλεγχό του, όντας σε προφανή θέση για να σκοράρει... Ο Λάμπαρντ έβγαλε και τον Στέρλινγκ και τον Φέλιξ από το παιχνίδι, τοποθέτησε τον Τσάλομπα για να βοηθήσει και αμυντικά, ενώ, έβαλε τον Χάβερτς μπροστά για να κρατήσει την μπάλα, να κερδίσει κάποια φάουλ και να κόψει τον ρυθμό της Ρεάλ για να μην περάσει δύσκολα η Τσέλσι.

Αποκλειστικός στόχος των Λονδρέζων ήταν στην χειρότερη απλά να κρατήσουν αυτό το 1-0 για να επιστρέψουν στο Λονδίνο με αρκετές πιθανότητες ανατροπής, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Στο 74' από πανέξυπνη γρήγορη εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, ο Κροος και ο Βινίσιους ετοίμασαν στον Ασένσιο το σουτ από τα όρια της περιοχής για να γράψει το τελικό 2-0 μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο... Πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν στις καθυστερήσεις ο Ρούντιγκερ δεν προλάβαινε το πλασέ του Μάουντ, αλλά η Τσέλσι έφυγε από την ισπανική πόλη με σκορ που την ρίχνει στο καναβάτσο...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης