Μέισον Μάουντ: Η επιστροφή του Λάμπαρντ στη Τσέλσι σηματοδοτεί και την δική του, αφού ήταν ο… αγαπημένος του!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, μέχρι το τέλος της σεζόν, και αυτό προμηνύει ότι ο Μέισον Μάουντ θα είναι συστηματικά στα πλάνα της ομάδας και, ίσως να επανέλθει κιόλας, στα… καλύτερα του! Αρχής γενομένης ίσως από το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης…  



Μέισον Μάουντ: Η επιστροφή του Λάμπαρντ στη Τσέλσι σηματοδοτεί και την δική του, αφού ήταν ο… αγαπημένος του!

Οι συμμετοχές του Μέισον Μάουντ δεν είναι αμελητέες φέτος, αφού έχει 23, εκ των οποίων οι 20 ως βασικός. Οι αποδόσεις του, ωστόσο, είναι χαμηλότερες των προσδοκώμενων, αφού έχει μόλις πέντε συμμετοχές σε γκολ, ενώ πέρυσι είχε 21! Ακόμα και στις δύο γεμάτες σεζόν του Λάμπαρντ στην ομάδα (2019/20, 2020/21), είχε 12 και 13 αντίστοιχα.

Γενικότερα, σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που κάθισε στην άκρη του πάγκου, ο Μάουντ αποτέλεσε έναν από τους πολλούς, που ξεχώρισε από τις ακαδημίες και τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν το ντεμπούτο τους. Έπειτα, οι αριθμοί τα «μαρτυρούν» όλα για το πόσο καθοριστικός ήταν στην ομάδα του ο Άγγλος μέσος, αλλά και το πόσο σημαντικός ένιωθε και ο ίδιος.

Στην θητεία του Λάμπαρντ, ο Μάουντ είχε τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα της Τσέλσι (80), ενώ είχε και τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στην ομάδα (4.402)!

 

Η επιδραστικότητα του ίδιου, στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, τεράστια, αφού όχι μόνο ήταν ο μεγαλύτερος δημιουργός της Τσέλσι, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα. Στο διάστημα αυτό, είχε δημιουργήσει 100 ευκαιρίες για γκολ στη Premier League και μόνο τέσσερις παίκτες είχαν «φτιάξει» περισσότερες.

 

 

Παράλληλα, ήταν και ένας από τους βασικούς σκόρερ της ομάδας, καθώς είχε πετύχει εννέα γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι. Ήταν πέμπτος στη σχετική λίστα, και μόνο ο Κρίστιαν Πούλισικ είχε περισσότερα, από τους παίκτες που είναι ακόμα στην ομάδα (10).

Το γεγονός ότι γύρισε στη Τσέλσι ο Λάμπαρντ, προμηνύει όχι μόνο την επιστροφή του Μάουντ στη βασική ενδεκάδα συστηματικά, αλλά και στον καλύτερο του εαυτό. Μπορεί, όμως, αυτό να τον κρατήσει στην ομάδα, με το μέλλον του εκεί αβέβαιο και τα σενάρια φυγής του να δίνουν και να παίρνουν; Ο χρόνος θα το δείξει, αρχής γενομένης από το ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Χρήστος Σκούρας