Αυτή η Σίτι είναι ικανή για τα πάντα! (vids)

Απίθανη εμφάνιση, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα, ηγεσία στο χορτάρι! Η Μάντσεστερ Σίτι «πάτησε» την Μπάγερν Μονάχου! Έφτασε στο 3-0 στον πρώτο προημιτελικό στο Etihad, έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πολύ περισσότερο, να θεωρεί πως μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους στην Ευρώπη! Ρεκόρ με 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ο Χάαλαντ!



Αυτή η Σίτι είναι ικανή για τα πάντα! (vids)

Η Σίτι του Πεπ κατάφερε στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης να ελέγξει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνει σίγουρη στα πατήματα και τις προσπάθειές της. Ασχέτως αν ο Χάαλαντ δεν βρέθηκε στην βραδιά που θα ήθελε και ο ίδιος απέναντι στον αντίπαλο που ήθελε σαν τρελός ν' αντιμετωπίζει όταν βρισκόταν στην Γερμανία, οι «πολίτες» είχαν καταφέρει να είναι δραστήριοι και να φτάσουν και σε γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Ρόδρι με τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για την αγγλική ομάδα, η οποία ωστόσο μετά το προβάδισμα υποχώρησε και οι Βαυαροί άρχισαν να παίζουν κι εκείνοι το παιχνίδι...

Το σύνολο του Τούχελ δεν κατάφερε να κάνει κάποια τελική προς την εστία στο πρώτο 45λεπτο, όμως, αυτό διαφοροποιήθηκε άμεσα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σανέ στο 48' απείλησε με αριστερό σουτ το οποίο σταμάτησε απλώνοντας χαμηλά το χέρι του ο Έντερσον, ενώ, στο 54' οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ πάλι να πέφτει, αυτή τη φορά δεξιά, για να διώξει. Οι Βαυαροί είχαν ψυχολογία για να φτάσουν στην ισοφάριση, η Σίτι κυνηγούσε μπαλιές στο χώρο για να τρέξει ή κάποια λάθη στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Αναμφίβολα, πάντως, η ταχύτητα του ματς είχε αυξηθεί.

Στο 57' ο Ακέ από αριστερά ανάγκασε τον Ζόμερ σε επέμβαση και από το κόρνερ ο Ντίας πρώτα στόπαρε, μετά έκανε την προβολή, αλλά ξανά ο πορτιέρε της Μπάγερν απέκρουσε. Η Σίτι έμεινε ψηλά να πιέσει και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε μπάλες με αυτό τον τρόπο έτσι ώστε να μπει κι εκείνη ξανά στο ματς και να μην βλέπει τους παίκτες του Τούχελ να πιέζουν για γκολ. Και αυτό έφερε μεγάλο αποτέλεσμα! Αρχικά στο 68' ο Πεπ έβγαλε τον Ντε Μπρόινε που είχε ενοχλήσεις και πέρασε τον Άλβαρες, ο Μανέ πήρε τη θέση του Μουσιάλα και ο Ουπαμεκανό έκανε τον προπονητή του ν' απορεί με τις επιλογές του για να έρθει το 2-0 της Σίτι!

Ο στόπερ της Μπάγερν άνευ λόγου και αιτίας τα έκανε μαντάρα, ο Γκρίλις έκλεψε, έκανε τακουνιά προς τον Χάαλαντ κι εκείνος σήκωσε από αριστερά για τον Μπερνάρντο Σίλβα που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το δεύτερο γκολ στο 70ο λεπτό! Και σιγά που θα έλειπε και ο Viking από τη συνέχεια. Αφού είχε φτιάξει ένα γκολ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 76' με πλασέ στην κίνηση από κεφαλιά – πάσα του Στόουνς για το τελικό 3-0! Μάλιστα, έγινε ο μοναδικός παίκτης στα χρονικά που ως μέλος της Πρέμιερ Λιγκ πετυχαίνει 45 τέρματα σε μια σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις! Στα γκολ των υπολοίπων απαντούσαν ορθά οι αμυντικοί της Σίτι και ο Έντερσον στις λιγοστές απειλητικές καταστάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες της Μπάγερν και το ευρύ σκορ ετοιμάζει ήδη τους «πολίτες» για τα ημιτελικά! Αν δεν ήταν ο Ζόμερ στο 87' να διώξει εντυπωσιακά μια τέλεια κεφαλιά του Ρόδρι, τότε οι ελπίδες των Βαυαρών για την ρεβάνς θα είχαν εκμηδενιστεί... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης