Για να σκοράρει Άγγλος 18+ γκολ στη Ligue 1, πρέπει να έχει… σχέση με την Άρσεναλ!

Μπορεί να ακούγεται… οξύμωρο, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Φολαρίν Μπαλογκάν είναι μόλις ο δεύτερος Άγγλος που καταφέρνει να σημειώσει 18+ γκολ στη Ligue 1, με τον Γκλεν Χοντλ να είναι ο πρώτος. Και αμφότεροι, σχετίζονται με… διαφορετικό τρόπο με την Άρσεναλ!



Για να σκοράρει Άγγλος 18+ γκολ στη Ligue 1, πρέπει να έχει… σχέση με την Άρσεναλ!

Την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί στην Γαλλία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό ο Φολαρίν Μπαλογκάν, ο οποίος για ακόμη μία φορά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ρεμς, στην ισοπαλία της με την Μπρεστ την Κυριακή (09/04) το βράδυ.

Ο δανεικός από την Άρσεναλ παίκτης των Γάλλων, ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό από το σημείο του πέναλτι και έφτασε τα 18 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του, με συνέπεια να γίνει μόλις ο δεύτερος Άγγλος που το πετυχαίνει στο εν λόγω πρωτάθλημα και ο πρώτος συνολικά στον 21ο αιώνα.

Ποιος ήταν ο μοναδικός που το είχε πετύχει μέχρι και πριν από μερικές ώρες; Ο Γκλεν Χοντλ φυσικά, ο οποίος συνέδεσε την καριέρα του με την Τότεναμ, αλλά το 1988-89, είχε καταγράψει επίσης 18 γκολ στη Μονακό!

Πώς σχετίζονται οι δυο τους όμως; Κατά κάποιο τρόπο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την Άρσεναλ! Διότι ο Μπαλογκάν ανήκει στους «κανονιέρηδες» και ο Χοντλ σκόραρε 18 γκολ με τη Μονακό, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Η ιστορία του Αλσατού δεν επιδέχεται περαιτέρω ανάλυση…

Δημήτρης Μανάκος