Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ξόρκισε την άσχημη αρχή και πάει… τρένο εντός έδρας

Αυτό που λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δεν ίσχυσε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατάφερε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην έναρξη της προσπάθειας να μην ξανανιώσει τόσο άσχημα μπροστά στο κοινό της. Και μετά την ήττα της πρεμιέρας στο «Ολντ Τράφορντ», ουδείς είδε εκεί άσχημο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής!  



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ξόρκισε την άσχημη αρχή και πάει… τρένο εντός έδρας

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν πανεύκολα στο τελικό 2-0 επί της Έβερτον το μεσημέρι του Σαββάτου και σε αντίθεση με ό,τι έβλεπε η ομάδα του Ντάις στα ματς με τις Τσέλσι και Τότεναμ, αυτή τη φορά κατάλαβε πολύ καλά ότι δεν γινόταν να «κλέψει» αποτέλεσμα από το «Θέατρο των Ονείρων».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μετατρέψει σε «φρούριο» την έδρα της, ο κόσμος της ομάδας είναι πλέον απόλυτα στο πλευρό του Τεν Χαγκ και των παικτών του και το σερί των αγώνων δίχως ήττα στο πρωτάθλημα εντός έδρας έφτασε στα 14 παιχνίδια.

Και να σκεφτεί κανείς πως την 7η του περασμένου Αυγούστου, όταν έκανε σέντρα το νέο πρωτάθλημα, με τον Κριστιάνο ακόμα παρόντα στο ρόστερ και τον Τεν Χαγκ να αισθάνεται πίεση και αμφιβολίες από πολλές πλευρές, η Μπράιτον έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με σπουδαίο «διπλό».

Και έκτοτε, δεν το πέτυχε καμία άλλη ομάδα αυτό. Γιατί η Γιουνάιτεντ ορκίστηκε να υπερασπιστεί το «σπίτι» της. Και να επιστρέψει στην 4άδα. Και να βγει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Και να κατακτήσει τίτλο, όπως το έκανε με το Λιγκ Καπ, έχοντας να διεκδικήσει και το Κύπελλο…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης