Θύμισε Λίβερπουλ και έδειξε το stop στην Άρσεναλ με «στρατιώτη» Φιρμίνο! (vids)

Ο Μπόμπι Φιρμίνο όσα λεπτά θα παίζει μέχρι το καλοκαίρι, θα τιμά την φανέλα της Λίβερπουλ και το έκανε ξανά διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 με ολική επαναφορά στο 87' απέναντι στην Άρσεναλ στο «Άνφιλντ»! Φινάλε - θρίλερ με τεράστια επέμβαση του Ράμσντεϊλ σε πλασέ του Σαλάχ στο 90' + 5', δεν μπόρεσε σε κενή εστία ο Κονατέ με το στήθος αμέσως μετά! Εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία των «κόκκινων» στο πρώτο ημίωρο η ομάδα του Αρτέτα, έχασε πάλι πέναλτι ο «Φαραώ», μεγάλο κέρδος η φοβερή αντίδραση των γηπεδούχων μετά το εις βάρος τους 2-0.



Θύμισε Λίβερπουλ και έδειξε το stop στην Άρσεναλ με «στρατιώτη» Φιρμίνο! (vids)

Η Άρσεναλ κατάφερε σε πρώτο βαθμό να έχει το ντέρμπι υπό τον πλήρη έλεγχό της και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Λίβερπουλ παρέπαιε αμυντικά. Οι «κανονιέρηδες» φρόντισαν να προκαλέσουν απόλυτη ησυχία στο «Άνφιλντ», το οποίο φυσικά δεν έβλεπε κάτι ιδιαίτερο από τους «κόκκινους» γι' ακόμα μια φορά και ο Κλοπ το αντιλαμβανόταν και ήταν απογοητευμένος. Στο 8ο λεπτό σε φάση που ο Φαν Ντάικ διώχνει αποτυχημένα, η μπάλα κοντράρει, φτάνει στον Μαρτινέλι και ο Ρόμπερτσον πάει λανθασμένα και δειλά στη φάση, έγινε το 1-0 για την Άρσεναλ από τον Βραζιλιάνο που πρόλαβε να πλασάρει και να πετύχει το 14ο φετινό του τέρμα.

Αντίστοιχα και 20 λεπτά αργότερα, πάλι η άμυνα των «κόκκινων» ήταν αλλού γι' αλλού και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει καλά για τους γηπεδούχους στο «Άνφιλντ». Η σέντρα προς τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, χάθηκε παντελώς από τους Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον, με τον επιθετικό των Λονδρέζων να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά για το 2-0 (28'). Η μοναδική φάση που είχε καταφέρει να φτιάξει η Λίβερπουλ ήταν πριν το δεύτερο τέρμα των πρωτοπόρων, όταν ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ 20' από εξαιρετική θέση έπρεπε να έχει ισοφαρίσει και απέτυχε να το κάνει. Μετά το ημίωρο η ομάδα του Κλοπ προσπάθησε να βγάλει ένταση μήπως και κατάφερνε τουλάχιστον να μειώσει προτού έρθει η ανάπαυλα.

Ο Χέντερσον ανέβασε ταχύτητα στα χαφ, υπήρξε πίεση και τελικά ήρθε το 2-1 στο 42ο λεπτό. Από αριστερά ο Τζόουνς έκανε το γύρισμα, ο «Χέντο» έβαλε το πόδι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο Σαλάχ προ του Γκάμπριελ που δεν είχε καταλάβει τον Αιγύπτιο πίσω του, μείωσε, με το 8ο τέρμα του σε 7 αναμετρήσεις με την Άρσεναλ. Ένα τέτοιο ντέρμπι δεν γινόταν να κυλήσει ήρεμα και να υπάρχει μια πολύ άνετη πλευρά στον αγωνιστικό χώρο.

Γι' αυτό με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι εμφάνισαν διαφορετικό πρόσωπο και πάτησαν στο χορτάρι με στόχο την ισοφάριση. Και έφτασαν... μερικά εκατοστά μακριά από την επίτευξη του στόχου. Στο 52' ο Χόλντινγκ ανέτρεψε τον Ζότα, αλλά ο Σαλάχ από την άσπρη βούλα έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ράμσντεϊλ. Και εκνευρίστηκε. Και το πήρε προσώπικα. Και απείλησε ξανά στο 56', με τον Άγγλο πορτιέρε ν' αποκρούει το αριστερό σουτ.

Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κλοπ έβγαλε τον κακό Κέρτις Τζόουνς και επανέφερε τον Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ και επιθετικά υπήρξε ανανέωση με τον Νούνιες αντί του Ζότα. Το ματς ήταν τέτοιο που έδειχνε ότι πλέον είχε πολλά ψωμιά ακόμα, η Άρσεναλ πίεζε ψηλά, αλλά αυτό άφηνε χώρους πίσω και οι «κόκκινοι» είχαν τρεξίματα ακόμα. Σε ένα τέτοιο του Μαρτινέλι, όμως, η Λίβερπουλ είναι τυχερή που δεν έφτασε η μπάλα στον Σάκα για να πλασάρει τον Άλισον, ο οποίος μπλόκαρε και με τη βοήθεια της παρέμβασης του Ρόμπερτσον.

Φιρμίνο από τη μία, Τροσάρ από την άλλη για φρέσκα πόδια στις δύο αντιπάλους για το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ράμσντεϊ να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Νούνιες στο 81'! Ο Φιρμίνο δεν είχε μπει απλά για να καταγράψει ακόμα μια συμμετοχή κι έτσι του αρκούσε μισή ευκαιρία. Στην γλυκιά σέντρα του Άρνολντ από δεξιά στο 87', ο Βραζιλιάνος πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-2, πετυχαίνοντας ακόμα ένα τέρμα απέναντι στην ... αγαπημένη του Άρσεναλ (11 γκολ σε 15 ματς) και χαρίζοντας τον βαθμό στους «κόκκινους». Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Ράμσντεϊλ στο 90' + 5' να βγάλει το μαγικό πλασέ του Σαλάχ, θα είχε γίνει η απόλυτη ανατροπή και οι Λονδρέζοι θα είχαν βρεθεί στο καναβάτσο! Μάλιστα, ο Κονατέ με το στήθος σχεδόν πάνω στη γραμμή απέτυχε να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα στο χιτσκοκικό φινάλε του ντέρμπι! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης