«Τεσσάρα» με εκπληκτικό Χάαλαντ για τη Σίτι, που περιμένει… δώρο από τη Λίβερπουλ!

Εξαιρετική εμφάνιση, δίχως να ζοριστεί πολύ και ακόμη μία νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά με 4-1 επί της Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις». Εκπληκτικός Έρλινγκ Χάαλαντ, που έφτασε τα 30 γκολ, αναμένουν δώρο από τη Λίβερπουλ οι «πολίτες» για να μειώσουν τη διαφορά από την Άρσεναλ!



«Τεσσάρα» με εκπληκτικό Χάαλαντ για τη Σίτι, που περιμένει… δώρο από τη Λίβερπουλ!

Μπορεί να μην χρειάστηκε να πιάσει το πικ της απόδοσής της, όμως αν η Μάντσεστερ Σίτι σκοράρει τέσσερα γκολ εκτός έδρας στο… χαλαρό, τι θα συμβεί όταν πατήσει «γκάζι»; Κέρδισε εύκολα με 4-1 στο «Σεντ Μέρις» και πλέον αναμένει ένα «δώρο» από τη Λίβερπουλ, στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έλαβε χώρα στο 5ο λεπτό, με το σουτ του Μπαζούνου να αποκρούεται από τον Γκρίλις, για να έρθει ο Σουλεμανά, 10 λεπτά αργότερα, και να μην μετουσιώσει σε τελική προσπάθεια μία κούρσα… ολόκληρου γηπέδου.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Τζακ Γκρίλις ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γουόρντ Πράους και στο 41΄ ήρθε η ώρα να κάνει αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά ο Χάαλαντ, που αστόχησε από κοντά με το κεφάλι. Ό,τι δεν μπόρεσε σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως, έγινε πράξη στο 45’, με τον Νορβηγό να μετουσιώνει σε ασίστ την έμπνευση του Ντε Μπρόινε, που έφτασε τις 100 σε επίπεδο Premier League.

Δεύτερο γκολ βρήκε η Σίτι με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Τζακ Γκρίλις να νικά τον Μπαζούνου, για να φτάσουμε στο 66’ και να δούμε τη στιγμή του… ματς. Σέντρα του Άγγλου, «ψαλιδάκι» του Χάαλαντ και 3-0 για τους «πολίτες», με τον Νορβηγό φορ να φτάνει τα 30 γκολ σε επίπεδο Premier League, γρηγορότερα από κάθε άλλον τα 31 τελευταία χρόνια.

Η Σαουθάμπτον άξιζε και βρήκε ένα γκολ στο 72’ με τον Μάρα, αλλά 60 δευτερόλεπτα μετά, ο Γουόκερ Πίτερς ανέτρεψε τον Ντε Μπρόινε και ο Άλβαρες πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με εξαιρετικό πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα, με ό,τι πιο αξιοσημείωτο που σημειώθηκε μέχρι και το φινάλε, να είναι ένα σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα από πλεονεκτική θέση, που… περιέργως δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Δημήτρης Μανάκος