Θρίαμβος της Σέλτικ στο old firm και +12 από την Ρέιντζερς! (vids)

Και πώς να μην συγκινήσει ένα τέτοιο ντέρμπι; Σέλτικ και Ρέιντζερς πρόσφεραν απλόχερα ακόμα ένα μαγικό old firm, με τους «καθολικούς» να θριαμβεύουν με το τελικό 3-2 αποκλειστικά μπροστά σε δικούς τους οπαδούς και ν' αποσπώνται πλέον στο +12 στην κορυφή της βαθμολογίας! 



Θρίαμβος της Σέλτικ στο old firm και +12 από την Ρέιντζερς! (vids)

Ο Ταβερνιέρ το πάλευε μόνος του για τους «διαμαρτυρόμενους» σε Celtic Park που... κόχλαζε από τον κόσμο της Σέλτικ, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είχαν αντοχές και τρόπους για να κρατήσουν δική τους νίκη.

Οι φίλοι της Ρέιντζερς δεν βρέθηκαν στο γήπεδο έπειτα από απόφαση που πάρθηκε και έκανε αυτομάτως ιδιαίτερο αυτό το old firm, με τον Φουρουχάσι ν' αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή σκοράροντας δις. Αρχικά με υπέροχο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 26' για το σύνολο του Ποστέκογλου, όμως, ο Ταβερνιέρ με απίθανη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο 45'!

Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν εκείνη που αποδείχθηκε μοιραία, αφού τα λάθη στο 62' επέτρεψαν στον Κιόγκο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι από καίρια θέση, ενώ και ο Φιλίπε Νέβες εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στα μετόπισθεν της Ρέιντζερς για να σκοράρει εύκολα για το 3-1 στο 73ο λεπτό.

Ο Ταβερνιέρ δεν δεχόταν εύκολα την ήττα. Μείωσε με κεφαλιά στο 79' πετυχαίνοντας το 100ο του γκολ με τη φανέλα των «διαμαρτυρόμενων», έχοντας και στιγμές για να φτάσει και στο χατ-τρικ ώστε να μη φύγει ηττημένη η Ρέιντζερς. Το φινάλε δεν ήταν για... καρδιακούς. Ο Μπερναμπέι στο 88' το σκέφτηκε πολύ αντί να τελειώσει το τετ-α-τετ για την Σέλτικ και να διώξει το άγχος, κάτι που... έφτσε στο πικ του στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπάρισιτς έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια για τους «διαμαρτυρόμενους»! 

Το 3-2 οριστικοποιήθηκε και πρόσφερε ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους «καθολικούς» στην κορυφή. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης