Επιβλητική Γιουνάιτεντ, δεν έδωσε δικαιώματα ούτε για πλάκα... (vids)

Με 21 τελικές στο πρώτο μέρος, από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και με εμφάνιση που έδειξε στην Έβερτον ότι δεν θα επέτρεπε... ιστορίες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο τελικό 2-0 στο ηλιόλουστο μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ολντ Τράφορντ». Ανησυχία για Ράσφορντ, επανήλθε ο Έρικσεν.   



Επιβλητική Γιουνάιτεντ, δεν έδωσε δικαιώματα ούτε για πλάκα... (vids)

Ο Σον Ντάις έφτασε ν' απορεί με τις κλασσικές ευκαιρίες που έφτιαχνε η Γιουνάιτεντ και τους χώρους που έβρισκε στα μετόπισθεν της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» δεν είχαν καθόλου ισορροπία στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ», δέχθηκαν αρκετές φάσεις, ο Πίκφορντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, πότε τον βοηθούσε και η τύχη με το δοκάρι, πότε η αστοχία των αντιπάλων του, όμως, φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 36ο λεπτό από ωραία ενέργεια του Ράσφορντ που κράτησε την μπάλα ανάμεσα από πλήθος αμυνόμενων, ο Σάντσο από δεξιά έκανε την κάθετη προς τον ΜακΤόμινεϊ κι εκείνος με μονοκόματο πλασέ έγραψε το 1-0.

Συνολικά, η ομάδα του Τεν Χαγκ κατέγραψε 21 τελικές στο πρώτο 45λεπτο, τις περισσότερες δικές της από τότε που η στατιστική άρχισε να μετρά, αλλά και τις περισσότερες απ' οποιαδήποτε ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα!

Η Γιουνάιτεντ και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με ... διασκεδαστικό τρόπο, είναι η αλήθεια. Ο Πίκφορντ δεν σταμάτησε να είναι σε πλήρη εγρήγορση για να σταματήσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων, στην πιο εξαιρετική από τις οποίες ο Φερνάντες με κεφαλιά στο 67' υποχρέωσε τον Άγγλο γκολκίπερ σε σπουδαία επέμβαση με υπερένταση. Το τελικό 2-0 της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό με την άμυνα της Έβερτον να κάνει γκάφα και τον Ράσφορντ να ετοιμάζει το γκολ για τον Μαρσιάλ που με εύκολο τελείωμα νίκησε τον Πίκφορντ διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ματς. Στα αξιοσημείωτα των τελευταίων λεπτών, η επαναφορά του Έρικσεν έπειτα από 2,5 μήνες στη δράση, αλλά και το μυϊκό πρόβλημα που αποκόμισε ο Ράσφορντ...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης