Άλαν Σεντ Μαξιμέν: Ο τραυματισμός τον κράτησε πίσω αλλά επέστρεψε και είναι ξανά… άπαιχτος!

Ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά γρήγορα τραυματίστηκε και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες. Ο Σεντ Μαξιμέν, όμως, επέστρεψε και φαίνεται να το… έπιασε από εκεί ακριβώς απ’ όπου το άφησε, όντας ξανά ασταμάτητος.



Άλαν Σεντ Μαξιμέν: Ο τραυματισμός τον κράτησε πίσω αλλά επέστρεψε και είναι ξανά… άπαιχτος!

Ο Σεντ Μαξιμέν ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές, όντας πρώτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες στη Premier League (140), ενώ κανένας άλλος δεν είχε παραπάνω από 75! Αυτό που του έλειπε ανέκαθεν, ήταν περισσότερη ουσία μπροστά από την αντίπαλη εστία και τα πέντε του γκολ και οι ισάριθμες ασίστ του, ήταν μία αρχή.

Το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τον βρήκε σε δαιμονιώδη φόρμα και πραγματικά ασταμάτητο. Η εμφάνιση του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (3-3, 21/08), περιείχε όλα αυτά ακριβώς που μπορεί κανείς να περιμένει από έναν παίκτη της δικής του ποιότητας.

Δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, είχε τρεις επιτυχημένες ντρίμπλες, δύο ασίστ και κέρδισε οκτώ φορές την κατοχή της μπάλας!

Στο αμέσως επόμενο ματς, με αντίπαλο τη Γουλβς (1-1, 28/08), πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του, ισοφαρίζοντας στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ακολούθησε μία άτυχη στιγμή και ένας τραυματισμός που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο μήνες. Έχασε το Μουντιάλ, στο οποίο ενδέχεται να είχε κληθεί, και επέστρεψε ακριβώς πριν την διακοπή του. Συνεπώς, η διαθεσιμότητα του συνέπεσε με αγωνιστική απραξία.

Χρειάστηκε να περιμένει, αλλά ακόμα και όταν η δράση στη Premier League επέστρεψε, εκείνος έμεινε στον πάγκο και δεν αποτέλεσε μία εκ των βασικών επιλογών του Έντι Χάου. Κέρδισε εκ νέου, όμως, θέση στην αρχική ενδεκάδα και στα τελευταία εννέα παιχνίδια, ήταν βασικός στα οκτώ.

Βρήκε και πάλι τα πατήματα του και εντυπωσίασε στα ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0, 02/04) και τη Γουέστ Χαμ (5-1, 05/04). Με αντίπαλο τους «κόκκινους διαβόλους» κατέγραψε μία ασίστ, έξι πάσες-κλειδιά, ενώ δημιούργησε και ισάριθμες ευκαιρίες για γκολ!

Βελτίωσε συντριπτικά τα νούμερα του σε φάση ανάπτυξης και έτσι συνέχισε και στο ματς απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, όπου σέρβιρε άλλη μία ασίστ. Μετά από υπέροχη κίνηση, για να αποφύγει τον αντίπαλο του, σέντραρε στο πίσω δοκάρι έξοχα για τον Κάλουμ Γουίλσον, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 6ο μόλις λεπτό.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη Νιούκαστλ, όπου «μάχεται» για την 4άδα, επέστρεψε και φαίνεται να συνεχίζει από εκεί απ’ όπου σταμάτησε. Και έχει και ένα επιπλέον κίνητρο για να είναι στα καλύτερα του, αφού θα ευελπιστεί στο να κληθεί για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Γαλλίας το καλοκαίρι και να κάνει το πολυπόθητο ντεμπούτο του με τους «τρικολόρ».

Χρήστος Σκούρας