Δηλώνουν το «Έτιχαντ» Βρετανοί και Ιρλανδοί, αντί του «Ολντ Τράφορντ» για το EURO 2028!

Φημολογείται πως το «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι είναι περισσότερο προτιμητέο από Βρετανούς και Ιρλανδούς για το EURO 2028!



Δηλώνουν το «Έτιχαντ» Βρετανοί και Ιρλανδοί, αντί του «Ολντ Τράφορντ» για το EURO 2028!

Μπορεί το «Ολντ Τράφορντ» να θεωρείται ένα από τα πιο… κλασσικά, αγγλικά γήπεδα, όμως φαίνεται πως Βρετανοί και Ιρλανδοί προτιμούν το «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι για το EURO 2028.

Η λίστα με τα 14 στάδια που προορίζονται για το τουρνουά μειώνεται σε δέκα για την επίσημη υποβολή της προσφοράς στην UEFA την επόμενη εβδομάδα. Θα υπάρχουν έξι αγγλικές εγκαταστάσεις, με το Wembley φυσικά να προβάλλεται ως έδρα για τον τελικό.

Γίνεται κατανοητό ότι το «Έτιχαντ» των «πολιτών» θεωρείται πιο σύγχρονο, τη στιγμή που η χωρητικότητά του αναμένεται να αυξηθεί σε 60.000. Την ίδια ώρα, το «Ολντ Τράφορντ» ναι μεν έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, καθώς χωρά 74.300 θεατές, αλλά δεν συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις της UEFA και θεωρείται ότι χρειάζεται αναβάθμιση.

Υπάρχει επίσης κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε ανάπλασης της έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει ή όχι, πώληση του συλλόγου.

Δημήτρης Μανάκος