Ο Ζουμά σκόραρε και ο… Μουρίνιο πανηγύρισε: Λιγότερα από 20 γκολ σε μία σεζόν, μόνο η Τσέλσι του 2005!

Μπορεί να έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε, αλλά εκείνη η Τσέλσι της σεζόν 2004-05 πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί. Και με το γκολ του Κερτ Ζούμα κόντρα στη Νιούκαστλ, οι «μπλε» συνεχίζουν να αποτελούν τη μοναδική ομάδα με λιγότερα από 20 γκολ παθητικό σε μία αγωνιστική περίοδο.  



Ο Ζουμά σκόραρε και ο… Μουρίνιο πανηγύρισε: Λιγότερα από 20 γκολ σε μία σεζόν, μόνο η Τσέλσι του 2005!

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ορισμένα ρεκόρ στην ιστορία της Premier League θα παραμείνουν αναλλοίωτα. Πιθανώς, μερικά από αυτά δεν θα μπουν καν στην διαδικασία της συζήτησης, με τον Κερτ Ζουμά να το επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Πριν τη νικηφόρα εξόρμηση της Νιούκαστλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, οι «καρακάξες» είχαν δεχθεί μόλις 19 γκολ, αποτελώντας φυσικά την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος. Όταν όμως, ο Γάλλος στόπερ σκόραρε για τα «σφυριά» τα 20 γκολ παθητικό της ομάδας του Έντι Χάου, μας θύμισαν ευθύς αμέσως την… Τσέλσι του 2004.

Διότι οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο αποτελούν τη μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League, που έχουν κατορθώσει να ολοκληρώσουν μία αγωνιστική περίοδο με 38 αναμετρήσεις, με λιγότερα από 20 γκολ στην εστία τους. Τότε, την σεζόν 2004-05, οι Λονδρέζοι πήραν τον τίτλο με 15 τέρματα παθητικό.

Είδαν την εστία τους να παραβιάζεται σε 15 μόλις περιπτώσεις, σκόραραν 72 φορές και το εντυπωσιακό +57, «κούμπωνε» εξαιρετικά με τους 95 βαθμούς που συγκέντρωσαν, τις 27 νίκες που πανηγύρισαν και τη μόλις μία ήττα που κατέγραψαν, ένα χρόνο μετά το αήττητο πρωτάθλημα της Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί λοιπόν να «καυχιέται» ακόμη. Διότι όσοι και αν πέρασαν από την τεχνική ηγεσία του εκάστοτε πρωταθλητή, όσο κυριαρχική και αν είναι η Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία πενταετία, τα 15 γκολ σε μία σεζόν, εξακολουθούν να αποτελούν την κορυφαία επίδοση των 30 τελευταίων ετών, στην εποχή της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος