Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη… Μπράιτον: Ο δρόμος για τα «αστέρια» είναι για τέσσερις!

Τέσσερις ομάδες φαίνεται πως διεκδικούν τη δεδομένη χρονική στιγμή την είσοδο στην τετράδα και τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League, με τη Λίβερπουλ - προς το παρόν - να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Ξεκινάμε άλλωστε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τελειώνουμε την συζήτηση στη Μπράιτον…  



Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη… Μπράιτον: Ο δρόμος για τα «αστέρια» είναι για τέσσερις!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα στην ιστορία της Premier League. Φυσικά, στο «Νησί» έχουμε παρακολουθήσει κάθε τι που θεωρούμε «ακραίο» να λαμβάνει ρεαλιστική υπόσταση, αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος, ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Την Άρσεναλ, που πέρυσι δεν βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο Champions League, να προπορεύεται με οκτώ βαθμούς της Μάντσεστερ Σίτι, τέσσερις ομάδες να διεκδικούν ένα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, και εννέα συλλόγους να κινδυνεύουν με τον υποβιβασμό!

Φοβερό πρωτάθλημα, ενδιαφέρον σε κάθε αναμέτρηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση στρέφουμε την προσοχή μας στην τετράδα. Τέσσερις ομάδες δείχνουν προς το παρόν πως έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για να πάρουν μέρος στο Champions League της επόμενης σεζόν, δίχως να βάζουμε στην συζήτηση το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, που θα χρειαστεί ένα πολύ μεγάλο σερί νικών στα 11 επόμενα παιχνίδια για να το πετύχει.

Έχουμε λοιπόν τη Νιούκαστλ των 53ων βαθμών, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ισοβαθμία, με 28 παιχνίδια για κάθε μία από τις δύο, την Τότεναμ με 50 πόντους και ένα ματς περισσότερο και τη Μπράιτον των 27 ενενηνταλέπτων και των 46 βαθμών. Οι «γλάροι» έχουν ένα ματς λιγότερο από τη Λίβερπουλ και ένα τρίποντο παραπάνω, με την Άστον Βίλα να μεσολαβεί με 44 βαθμούς, αλλά και δύο παιχνίδια περισσότερα από το σύνολο του Ντε Τζέρμπι.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Supercomputer της Premier League και την «έρευνα» των ειδικών του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, οι πιθανότητες κατάκτησης των δύο εναπομείναντων εισιτηρίων, πλην αυτού της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συγκεντρώνονται στη Γιουνάιτεντ και στη Νιούκαστλ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» καταλαμβάνουν το 88% αυτών και οι «καρακάξες» το 77%! Από εκεί και πέρα, ακολουθεί η Τότεναμ με 13% και η Μπράιτον με τρεις μονάδες λιγότερες, αλλά και ένα ματς στο «Άμεξ» να ακολουθεί, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να υποδέχεται τους Λονδρέζους.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων; Σας παραθέτουμε τα παιχνίδια που μία από τις τέσσερις θα συναντήσει την άλλη μέχρι και το φινάλε:

Τότεναμ - Μπράιτον (08/04)

Νιούκαστλ - Τότεναμ (23/04)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (27/04)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (04/05)

Δημήτρης Μανάκος