Τα κορίτσια της Αγγλίας έφεραν το πρώτο Finalissima στο… σπίτι! (vids)

Τρομερή Αγγλία, στο πρώτο Finalissima γυναικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ανώτερες οι «Λαίενες», μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, το ματς πήγε στα πέναλτι και κατέκτησαν το τρόπαιο (4-2), «γράφοντας» ιστορία στο Wembley των 83.132 θεατών!  



Τα κορίτσια της Αγγλίας έφεραν το πρώτο Finalissima στο… σπίτι! (vids)

Η Αγγλία κατέκτησε μέσω της «ρώσικης ρουλέτας» των πέναλτι, το πρώτο Finalissima γυναικών στην ιστορία, επικρατώντας με σκορ 4-2 της Βραζιλίας στη σχετική διαδικασία, μετά το 1-1 (06/04) της κανονικής διάρκειας.

 

 

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο; Παρά το σοκ της ισοφάρισης στο 90+3', η Αγγλία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και στη διαδικασία των πέναλτι, επικράτησε της Βραζιλίας με 4-2, μετά το 1-1 (06/04) της κανονικής διάρκειας, κατακτώντας το πρώτο Finalissima γυναικών στην ιστορία που διεξήχθη στο Wembley μπροστά σε περισσότερους από 80.000 θεατές!

Το γκολ της Έλα Τουν στο 23ο λεπτό, προϊόν υπέροχης ομαδικής προσπάθειας, φαινόταν πως θα έκρινε το ματς, ανάμεσα στην κορυφαία εθνική ομάδα γυναικών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Η Αντρέσα, όμως, είχε διαφορετική γνώμη.

Με ένα γκολ buzzer beater στο 90+3', μετά από ολέθριο λάθος της γκολκίπερ της Αγγλίας, Μέρι Ίαρπς, έκανε το 1-1 κι έστειλε το ματς απευθείας στα πέναλτι, μιας και δεν υπάρχει παράταση.

 

 

Εκεί, οι Βραζιλιάνες δεν εκμεταλλεύθηκαν το ψυχολογικό τους momentum, παρότι η Τουν παραλίγο να γίνει... μοιραία για την Αγγλία, αστοχώντας στο 2ο πέναλτι.

Τόσο το δεύτερο, όσο και το τρίτο πέναλτι χάθηκε για τη «σελεσάο» και με το τελικό 4-2, χάθηκε και ο ιστορικός, πρώτος τίτλος, που κατέληξε σε αγγλικά «χέρια».

 

 

Δημήτρης Μανάκος