Δίνεις ματς παραμονής και πρέπει να κερδίσεις τη Γουέστ Χαμ; Υπόγραψε για… 90 λεπτά τον Κάλουμ Γουίλσον!

Αν ένας γνωρίζει πώς είναι να σκοράρεις απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αυτός είναι ο Κάλουμ Γουίλσον. Το έκανε ξανά, σε δύο περιπτώσεις και μόνο ο Ρούνεϊ με τον Μάικλ Όουεν έχουν «πληγώσει» τα «σφυριά» περισσότερες φορές. Συνεπώς, αν κάποιος, κάποτε, θελήσει έναν σκόρερ για να «ξεκλειδώσει» την άμυνά τους, αυτός θυμίζουμε πως εδρεύει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και παίζει με τα… ασπρόμαυρα της Νιούκαστλ!  



Δίνεις ματς παραμονής και πρέπει να κερδίσεις τη Γουέστ Χαμ; Υπόγραψε για… 90 λεπτά τον Κάλουμ Γουίλσον!

Πρόκειται για έναν σέντερ φορ που όσα χρόνια και αν περάσουν, ίσως να μην καταφέρει ποτέ να κερδίσει την αναγνώριση που αξίζει. Ακόμη και αν έχει συνδέσει το όνομά του με τη Νιούκαστλ, ακόμη και αν αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, έπραξε πρώτος κάθε τι που αφορά τη λέξη «γκολ» για τις «καρακάξες».

Σκόραρε το πρώτο γκολ της νέας εποχής απέναντι στην Τότεναμ. Σκόραρε την πρώτη φορά που η ομάδα του απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Σαουδάραβες και ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο «παρθενικό» τρίποντο της ομάδας, πέρυσι τον Νοέμβριο.

Φυσικά αναφερόμαστε στον Κάλουμ Γουίλσον. Τον άνθρωπο που φρόντισε για ακόμη μία φορά να αποδείξει πως σε κάθε μεγάλο «βράδυ» της ομάδας του, αυτός θα δηλώνει το «παρών». Και ένας λόγος παραπάνω αν αυτό το… βράδυ, προκύψει απέναντι στην αγαπημένη του αντίπαλο.

Προφανώς και κάνουμε λόγο για τη Γουέστ Χαμ. Σκόραρε απέναντί τις δύο φορές και αποτέλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου, στην πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που οι «καρακάξες» σκοράρουν πέντε φορές κόντρα στα «σφυριά».

Συνολικά, έχει βρει δίχτυα απέναντί τους σε 12 περιπτώσεις σε επίπεδο Premier League. Μόνο ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Μάικλ Όουεν έχουν πράξει κάτι ανάλογο πιο πολλές φορές, με 14 και 13 γκολ αντίστοιχα. Ωστόσο, το γεγονός πως η Γουέστ Χαμ αποτελεί την αγαπημένη αντίπαλο του Κάλουμ Γουίλσον είναι σαφές. Καμία άλλη ομάδα άλλωστε έχει «πληγωθεί» από αυτόν ούτε τις… μισές φορές!

Θες λοιπόν να κερδίσεις την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες; Βρες τρόπο να αποσπάσεις την υπογραφή του Κάλουμ Γουίλσον για 90 λεπτά. Θα κερδίσεις και… θα σκοράρει, σε μία συνήθεια που έγινε λατρεία!

Δημήτρης Μανάκος