Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τότε ο Ρούνεϊ και ο Κριστιάνο, τώρα ο Μάρκους Ράσφορντ!

Αν υπάρχει ένας μόνο λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει μία τέτοιου είδους σεζόν φέτος, αυτός ακούει στο όνομα του Μάρκους Ράσφορντ. Ακόμη ένα γκολ, ακόμη ένα νικητήριο τέρμα, πρώτος σκόρερ στο 2023 και ο μοναδικός που μπορεί να μπει στην ίδια συζήτηση με τον… Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γουέιν Ρούνεϊ, αναφορικά με τα πεπραγμένα του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τότε ο Ρούνεϊ και ο Κριστιάνο, τώρα ο Μάρκους Ράσφορντ!

Η ιστορία του Μάρκους Ράσφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει κάτι από… επιστημονική φαντασία να την χαρακτηρίζει. Το καλοκαίρι ήθελε να αποχωρήσει, ο Έρικ Τεν Χαγκ τον έπεισε να τηρήσει το συμβόλαιό του, πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν και πλέον είναι ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής της Premier League, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τότε και έπειτα, ο Άγγλος φορ των «κόκκινων διαβόλων», έχει βρει δίχτυα σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος. Κανείς φυσικά δεν το έχει κάνει περισσότερες, με τα εννέα από τα εν λόγω 11 γκολ, να έχουν λάβει χώρα εντός του 2023.

Ρεκόρ, ρεκόρ και πάλι ρεκόρ για τον Μάρκους Ράσφορντ, που παράλληλα αποτελεί και τον 3ο ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τουλάχιστον 10 νικητήρια γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο στην Premier League. Το έχει πράξει ο Γουέιν Ρούνεϊ, το έχει κάνει φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, και πλέον, στην ίδια συζήτηση βρίσκεται και ο φορ του Έρικ Τεν Χαγκ, που αισίως έφτασε διψήφιο αριθμό, μετά το τελικό 1-0 επί της Μπρέντφορντ, με το γκολ του στο πρώτο μέρος.

Συνολικά, ο Μάρκους Ράσφορντ «ισοφάρισε» τα γκολ του Άντι Κόουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι ο πρώτος που σκοράρει 19+ φορές στο «Ολντ Τράφορντ» σε μία αγωνιστική περίοδο, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ. Θυμίζουμε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν να δώσουν ακόμη 10 ματς και αυτός αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής.

Αλλά το βασικότερο όλων είναι το εξής: Ο Μάρκους Ράσφορντ στην κορυφαία του σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τοποθετεί το όνομά του πλάι σε «θρύλους» του συλλόγου. Και όλα αυτά, τέσσερις μέρες αφότου ξεπέρασε τις 250 συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα!

Δημήτρης Μανάκος