Ο Μπακαρί Σακό στο England365: «Θα έπρεπε να έχουν δώσει χρόνο στον Βιεϊρά - Ο Χότζον έκανε τα πάντα για να με πάρει πίσω!»

Γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την Κρίσταλ Πάλας. Παρέμεινε τέσσερα χρόνια στο «Σέλχαρστ Παρκ» συνολικά. Συνάντησε τον Ρόι Χότζον, διακρίθηκε με αυτόν και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιον καταλληλότερο στην διάθεσή μας, για να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην πρώην ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Μπακαρί Σακό είναι στο England365!



Ο Μπακαρί Σακό στο England365: «Θα έπρεπε να έχουν δώσει χρόνο στον Βιεϊρά - Ο Χότζον έκανε τα πάντα για να με πάρει πίσω!»

Πρόκειται για έναν από τους επιθετικούς που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεδομένα θα θυμόμαστε. Έχει περάσει και έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Συνέδεσε το όνομά του με την Κρίσταλ Πάλας, παρέμεινε τέσσερα χρόνια αθροιστικά στο «Σέλχαρστ Παρκ» και κατέγραψε 54 συμμετοχές με τους «αετούς».

Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή και ο Μπακαρί Σακό δεν θα ξεχάσει ποτέ τι έζησε στο club του Λονδίνου. Γνωρίζει προσωπικά τον Ρόι Χότζον, διηγείται μία ιστορία… ζωής μαζί του, αποχώρησε από τον σύλλογο και γύρισε ξανά με πρωτοβουλία του 75χρονου προπονητή.

Παραδέχεται πως οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας είναι… ιδιαίτεροι και επισημαίνει πως αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που από το 2015 μέχρι και το 2019, η ομάδα συνήθιζε να σκοράρει στο φινάλε. Διότι ο κόσμος της, στα εντός έδρας ματς, την στήριζε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης…

Ο Μπακαρί Σακό, που τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζεται στον Λεβαδειακό, αποδέχθηκε την πρόσκληση του England365 και συζήτησε με τον Δημήτρη Μανάκο για την Κρίσταλ Πάλας, τον Πατρίκ Βιεϊρά, τον Ρόι Χότζον και την υπόθεση παραμονής.

Όσον αφορά τον Γάλλο «θρύλο» της Άρσεναλ; «Θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερο χρόνο…».

Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική του συνέντευξη στο England365:

-Η πρώτη μας ερώτηση αφορά την θητεία σου στην Κρίσταλ Πάλας. Γνώρισες τον σύλλογο, έμεινες για αρκετά χρόνια, κατέγραψες πάνω από 50 συμμετοχές. Πώς αισθάνθηκες εσύ ως κομμάτι της Κρίσταλ Πάλας;

 «Ένιωσα υπέροχα ως μέλος της Κρίσταλ Πάλας, ο σύλλογος με βοήθησε πραγματικά να τακτοποιηθώ με την οικογένειά μου και ήμουν πάντα ο αγαπημένος των οπαδών, οπότε με βοηθάει πολύ ως ποδοσφαιριστή να νιώθω σαν στο σπίτι μου κάθε φορά που πάω στο γήπεδο.»

-Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως το «Σέλχαρστ Παρκ», η έδρα της Πάλας, είναι μία από τις πιο «καυτές» στην Αγγλία, με φανατικό κοινό; Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Ναι, η Κρίσταλ Πάλας είναι η μόνη ομάδα στην Αγγλία που έχει «φανατικούς οπαδούς» που μας ακολουθούσαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θυμάμαι πως όταν παίζαμε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Wembley, το στάδιο τρελαινόταν. Και σε κάθε εντός έδρας αγώνα συνεχίζουν να μας στηρίζουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ίσως γι' αυτό νομίζω ότι τις περισσότερες φορές σκοράραμε ένα γκολ της τελευταίας στιγμής. Οφειλόταν στην απίθανη υποστήριξή τους.»

-Ποια είναι η πιο ιδιαίτερη στιγμή σου στην ομάδα; Το γκολ απέναντι στην Τσέλσι, που συνδυάστηκε με νίκη, το ότι ψηφίστηκες παίκτης του μήνα ή κάτι διαφορετικό;

«Νομίζω ότι η πιο ιδιαίτερη στιγμή μου εκεί ήταν να σκοράρω στο ντεμπούτο μου στην έδρα μου κόντρα στην Άστον Βίλα. Πρώτο παιχνίδι στην Premier League και πρώτο γκολ εντός έδρας που είναι μια στιγμή που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ.»

-Πιθανώς παρακολουθείς τα παιχνίδια του συλλόγου φέτος. Είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη σεζόν. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Πατρίκ Βιεϊρά και την απόφαση της διοίκησης να τον απομακρύνει, ούσα 12 ματς δίχως νίκη στο 2023;

«Ναι, ξεκίνησαν καλά τη σεζόν και τώρα δυσκολεύτηκαν λίγο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο με πολλά πάνω-κάτω. Απέλυσαν τον Βιεϊρά, νομίζω θα έπρεπε να του έχει δοθεί λίγος χρόνος περισσότερος, έχουν νεανική ομάδα. Αλλά το να πάρεις τον Ρόι (Χότζον) είναι πολύ καλό γιατί γνωρίζει τον σύλλογο και την ομάδα που είχε κάποια επιτυχία εδώ, οπότε πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάσταση.»

-Τέλος, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε αν θεωρείς πως θα αποφύγει τον υποβιβασμό με την πρόσληψη του Ρόι Χότζον. Τον έχεις γνωρίσεις, έχεις σκοράρει 6 γκολ σε 23 ματς μαζί του. Τι θυμάσαι από αυτόν, ποια είναι η άποψή σου για τον πιο έμπειρο προπονητή σε ολόκληρη την Αγγλία;

«Ναι, ο Ρόι είναι ο προπονητής που άρχισε να με χρησιμοποιεί ως σέντερ φορ, ήταν πολύ καλός μαζί μου και με θεωρούσε πολύ ως ποδοσφαιριστή. Ξέρει τι θέλει και ξέρει πώς να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Η εμπειρία του στην Αγγλία τον έκανε έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Premier League. Επίσης, όταν έφυγα από τον σύλλογο την πρώτη φορά, έκανε τα πάντα για να με πάρει πίσω. Είχα καλές σχέσεις μαζί του και επέστρεψα στον σύλλογο.»

Δημήτρης Μανάκος