Με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ, σίφουνας και στο Λονδίνο η Νιούκαστλ

Με τον Ράσφορντ να σκοράρει για 28η φορά στη φετινή σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο 1-0 και το κράτησε πανεύκολα απέναντι στην Μπρέντφορντ στο «Ολντ Τράφορντ». Πάρτι από την Νιούκαστλ στο Λονδίνο, έφτασε διασκεδάζοντας στο τελικό 5-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ! Οι δύο νικήτριες αποσπάστηκαν στο +3 από την Τότεναμ και με ματς λιγότερο στην 4άδα.   



Με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ, σίφουνας και στο Λονδίνο η Νιούκαστλ

Η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετώπισε καμία αντίσταση από την Μπρέντφορντ, η οποία το μοναδικό που μπορούσε και είχε σκοπό να κάνει ήταν ν' απορροφήσει όση πίεση ήταν εφικτό και να... περιμένει. Στο 27ο λεπτό η ομάδα του Τεν Χαγκ κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούτο, με τον Άντονι να γυρίζει στην περιοχή, τον Σάμπιτζερ να παίρνει την κεφαλιά και τον Ράσφορντ να σκοράρει για το 1-0 και το 28ο προσωπικό του τέρμα για φέτος! Οι «bees» δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικοί, δεν δημιουργούσαν κάτι ιδιαίτερο, δεν είχαν απειλητική διάθεση και το προβάδισμα παρέμενε με σχετική άνεση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πήρε τους βαθμούς με ένα γκολ, δίχως ν' ανησυχήσει σε οποιοδήποτε σημείο του ματς. 

Με δύο τέρματα από τον Κάλουμ Γουίλσον και συνολικά 12 γκολ σε 13 ματς με την Γουέστ Χαμ, η Νιούκαστλ «έσκασε» τις φούσκες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κι έφυγε από εκεί με το υπέρ της 3-1 συνεχίζοντας στον ρυθμό της τετράδας! Ήδη από το 6ο λεπτό ο Άγγλος στράικερ με κεφαλιά είχε βάλει μπροστά στο σκορ τις «καρακάξες», με τον Ζοέλιντον στο 13' να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του έχοντας την ψυχραιμία και την διαύγεια να περάσει και τον Φαμπιάνσκι για το 2-0, σε φάση που ελέγχθηκε αρκετά για πιθανό οφσάιντ.

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε ν' αντιδράσει κάπως στο φινάλε του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Ζούμα έπειτα από κακή αντίδραση του Πόουπ, όμως, στο 46' ο Μόγιες έμεινε ν' απορεί με τη συμπεριφορά της άμυνάς του. Ο Αγκέρ έχασε πανεύκολα την μπάλα, ο Μέρφι έκλεψε και ετοίμασε το γκολ στον Γουίλσον για το 3-1 της Νιούκαστλ. Η ομάδα του Χάου μετά την τρομερή νίκη επί της Γιουνάιτεντ πανηγύρισε ακόμα μια, αυτή τη φορά στην αγγλική πρωτεύουσα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και άρχισε να διώχνει τον κόσμο των «σφυριών» από τις εξέδρες από νωρίς. Το γκολ του Ίσακ από περίπου 25 μέτρα στο 82' μετά από γκάφα του Φαμπιάνσκι και το δεύτερο γκολ του Ζοέλιντον στην βραδιά στο 90' διαμόρφωσαν το τελικό 5-1, με την Νιούκαστλ να συνεχίζει σε τροχιά που της χαρίζει θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης