Ο Κιν λυτρώθηκε και με «οβίδα» χάρισε βαθμό στην Έβερτον απέναντι στην Τότεναμ! (vids)

Ο Μάικλ Κιν αφότου παραχώρησε το πέναλτι στην Τότεναμ στο 67ο λεπτό, ήταν εκείνος που κέρδισε την αποβολή του Μόουρα στο 88' και με «κεραυνό» προς τα δίχτυα του Γιορίς στο 90', χάρισε στην Έβερτον σημαντικό βαθμό με το τελικό 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ»! Δικαιώθηκε για το πείσμα και την μαχητικότητά της η ομάδα του Ντάις! 



Ο Κιν λυτρώθηκε και με «οβίδα» χάρισε βαθμό στην Έβερτον απέναντι στην Τότεναμ! (vids)

Με τους οπαδούς των δύο ομάδων να τα βάζουν με τις διοικήσεις των συλλόγων πριν από το ματς και με την Τότεναμ να παίζει για πρώτη φορά με τον Στελίνι στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε, το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» ήθελε υπομονή και από τις δύο πλευρές.

Η Έβερτον επιχείρησε να πάρει ώθηση από τον κόσμο της που βλέπει αυτό το διάστημια μαχητικότητα με τον Σον Ντάις στον πάγκο, τη στιγμή που τα «σπιρούνια» έπρεπε να δείξουν ότι μπορούσαν να έχουν σταθερότητα στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το περασμένο διάστημα και οδήγησε στην απόλυση του Κόντε. Ο Κέιν στο 9ο λεπτό απείλησε με ωραίο γυριστό σουτ που απομάκρυνε ο Κιν προτού η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας, ενώ, ο αμυντικός των «ζαχαρωτών» έχοντας προωθηθεί στην αμέσως επόμενη φάση σούταρε με δύναμη, αλλά παντελώς άστοχα από τα όρια της απέναντι περιοχής.

Το μοναδικό αξιοπρόσεκτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν η επίσημη διακοπή του ματς στο 28ο λεπτό για να πιούν νερό και να πάρουν ηλεκτρολύτες οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές μετά την δύση του ηλίου, σπάζοντας την νηστεία που επιτάσσει το Ραμαζάνι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντουκουρέ με ανόητο τρόπο άφησε την Έβερτον με παίκτη λιγότερο με ανόητο τρόπο κι αυτό κόστισε. Στο 59' ασχολήθηκε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε με τον Κέιν, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τα «ζαχαρωτά» έμειναν με παίκτη λιγότερο και στο 69' ήρθε το 1-0 για τους Λονδρέζους.

Ο Κιν ανέτρεψε τον Ρομέρο, ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και ευστόχησε για την Τότεναμ που πήρε το προβάδισμα και είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ προσπάθησε να μην φανεί το ντεσαβαντάζ στον αγωνιστικό χώρο. Eίχε στιγμές που έκανε τον Γιορίς να πάρει καλύτερη θέση και να βρεθεί σε εγρήγορση, αποβλήθηκε και ο Λούκας Μόουρα στο 88' έπειτα από ελάχιστα λεπτά συμμετοχής για πολύ επικίνδυνη πάτημα στον αστράγαλο του Κιν και ο τελευταίος είχε να... κάνει και κάτι ακόμα! Στο 90' με «οβίδα» προς την εστία της Τότεναμ έγραψε το τελικό 1-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα και τη δική του εξιλέωση και τη δικαίωση της ομάδας του. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης