Εάν αναζητούμε πρωταγωνιστές στη Νιούκαστλ, ο Γουίλοκ και ο Τρίπιερ είναι σίγουρα μέσα στη κουβέντα!

Για να καταφέρει μία ομάδα να κάνει τόσο σπουδαία σεζόν, χρειάζεται να είναι πολλοί οι πρωταγωνιστές. Εν προκειμένω όμως, ο επιδραστικός Τζο Γουίλοκ και ο «δημιουργός» Κίραν Τρίπιερ, συμβάλουν τα μέγιστα στις προσπάθειες της Νιούκαστλ να τερματίσει στην 4άδα και οι προσπάθειες τους δεν γίνεται να… περάσουν ασχολίαστες!  



Εάν αναζητούμε πρωταγωνιστές στη Νιούκαστλ, ο Γουίλοκ και ο Τρίπιερ είναι σίγουρα μέσα στη κουβέντα!

Η Νιούκαστλ επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (02/04) και την προσπέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στη 3η θέση της Premier League.

Ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ για τις «καρακάξες» στο 65’, ενώ ο Τρίπιερ, με μία συστημένη εκτέλεση φάουλ, βρήκε τον Κάλουμ Γουίλσον, για το δεύτερο τους τέρμα.

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό ματς, όπου ο Γουίλοκ είχε συμμετοχή σε γκολ. Παράλληλα, έχει σκοράρει, με τη φανέλα της Νιούκαστλ, απέναντι σε πέντε από τις έξι ομάδες του Big-6. Μοναδική εξαίρεση; Η… αγαπημένη του Άρσεναλ, από τις οποίας τις ακαδημίες «βγήκε».

 

Φέτος, πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη επί της Τσέλσι (12/11) στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ρόστερ του Έντι Χάου, αφού έχει 26 συμμετοχές, με τις 23 να είναι ως βασικός. Την ίδια στιγμή, έχει σημειώσει τέσσερις ασίστ, ενώ σε καμία άλλη σεζόν δεν είχε παραπάνω από μία!

Από την άλλη, ο Τρίπιερ δεν φαίνεται να αποτελεί κομμάτι του συστήματος, αλλά να είναι το ίδιο το σύστημα! Έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός (27) και η δημιουργικότητα του είναι ένα στοιχείο που εκμεταλλεύεται όσο το δυνατό περισσότερο ο Χάου.

Είναι ο αμυντικός με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα (6), ξεπερνώντας ήδη την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, στη Premier League, κατά μία.

Ταυτόχρονα, έχει «φτιάξει» και τις περισσότερες ευκαιρίες από στατικές φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερες από 50 (!), με τις πέντε από τις έξι του ασίστ, να προέρχονται από φάουλ ή κόρνερ!

 

Οι δυο τους είναι ένας λόγος για να πιστεύει η Νιούκαστλ, ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης χρονιάς. Είναι δεδομένο ότι ο Τρίπιερ θα συνεχίζει να βγάζει ασίστ, αλλά ο Γουίλοκ θα έχει ένα δίλημμα, στο εάν θα θέλει να συμπληρώσει την 6άδα και να βάλει γκολ στην… αγαπημένη του Άρσεναλ!

Χρήστος Σκούρας