Το Σαββατοκύριακο των… εκπλήξεων: Έχασαν οι πρωτοπόροι, εξαίρεση η Άρσεναλ και η Μπαρτσελόνα!

Συζητάμε για τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Αυτά που «είδαν» τρεις στους πέντε πρωτοπόρους τους να μην καταφέρνουν να επικρατήσουν, μετρώντας τρεις ήττες. Μία κουβέντα, η οποία φέρει ως εξαίρεση τη Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, με αμφότερες να πετυχαίνουν από τέσσερα γκολ και να διατηρούν εμφατικά την διαφορά τους από την 2η θέση!



Το Σαββατοκύριακο των… εκπλήξεων: Έχασαν οι πρωτοπόροι, εξαίρεση η Άρσεναλ και η Μπαρτσελόνα!

Ναι, η αλήθεια είναι πως φέτος ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το οτιδήποτε. Μιλάμε άλλωστε για μία ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο από την φύση της, αν αναλογιστεί κανείς πως το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά χειμώνα και άπαντες είναι αρκετά καταπονημένοι, καθώς οδηγούμαστε προς το φινάλε της σεζόν.

Ωστόσο, όταν κοιτά κανείς τους πρωτοπόρους στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, αναμφίβολα δεν μπορεί να αναμένει πως σε ένα Σαββατοκύριακο, μεγαλύτερο ποσοστό του 50% των ομάδων, αναμένεται να ηττηθούν. Διότι αυτό συνέβη το διήμερο που παρήλθε, με τελευταίο «θύμα» την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Γάλλοι ηττήθηκαν με 1-0 από τη Λυών του Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος μάλιστα αστόχησε σε πέναλτι, ενώ στη Γερμανία, στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ, η Μπάγερν Μονάχου δεν άφησε κάποιο περιθώριο συζήτησης στη Ντόρτμουντ. Επικράτησε με 4-2 με χαρακτηριστική ευκολία, με το πρώτο γκολ της νέας… εποχής, να σημειώνεται από τον Ουπαμεκανό, σε μία απίθανη φάση, που δύσκολα θα ξεχαστεί λόγω της «γκάφας» του Κόμπελ.

Παράλληλα, η Νάπολι «υποτάχθηκε» στην ανωτερότητα της Μίλαν, με την ομάδα του Ολιβιέ Ζιρού να επικρατεί με 4-0 του συνόλου του Κβαρατσχέλια. Απίθανη εξέλιξη και τεράστια έκπληξη, με τους «ροσονέρι» να πραγματοποιούν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, έχοντας φυσικά λάβει την προειδοποίηση ενόψει των αναμετρήσεων στο Champions League.

Σε κάθε κανόνα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με την Άρσεναλ και τη Μπαρτσελόνα να συμπληρώνουν αυτό τον όρο για το Σαββατοκύριακο που συζητάμε. Αμφότερες σκόραραν από τέσσερις φορές, και οι δύο διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας από την 2η θέση.

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να κερδίσουν με 4-1 τη Λιντς, σε μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη με το ίδιο σκορ στο «Έμιρεϊτς», όπως και με την Κρίσταλ Πάλας. Την ίδια ώρα, οι Καταλανοί περνούσαν με το ευρύ 4-0 από το «σπίτι» της Έλτσε και δεν επηρεάστηκαν διόλου από την απίστευτη εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά κόντρα στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Πέντε ματς, τρεις εκπλήξεις και δύο σταθερές, με το… 50% αυτών να αφορά το αγγλικό ποδόσφαιρο. Και η Άρσεναλ συνεχίσει, με φόντο το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το καλοκαίρι του 2004!

Δημήτρης Μανάκος