Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πήρε το Λιγκ Καπ και έχει να σκοράρει από τον Φεβρουάριο στην Premier League! (vids)

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά από έξι χρόνια, όμως έπειτα από αυτό… μπλόκαρε. Και τα τρία διαδοχικά ματς δίχως γκολ στην Premier League το αποδεικνύουν!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πήρε το Λιγκ Καπ και έχει να σκοράρει από τον Φεβρουάριο  στην Premier League! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συναντά τη Νιούκαστλ στο Wembley, στον πρώτο τελικό που καλείται να δώσει ο Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική της ηγεσία. Είναι ανώτερη, κερδίζει δίκαια και ο «παρθενικός» τίτλος με τον Ολλανδό προπονητή στον πάγκο είναι γεγονός.

Έκτοτε όμως, η απόδοση των «κόκκινων διαβόλων», δεδομένα δεν είναι η ίδια. Μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από ιδέες, είναι έντονα επηρεασμένοι από την απουσία του Καζεμίρο και άμεση συνέπεια αποτελούν οι τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις δίχως γκολ υπέρ τους.

Η αρχή έγινε στην πιο «βαριά» ήττα της ιστορίας της από τη Λίβερπουλ σε ένα πλήρως καταστροφικό βράδυ, για το οποίο ο προπονητής της είχε επισημάνει πως δεν είναι αποδεκτό.

 

Έπειτα, το εγχείρημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να πάρει πίσω το… αίμα της απέναντι στη Σαουθάμπτον. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το ματς «στράβωσε» από νωρίς, καθώς οι «άγιοι» έμειναν με παίκτη περισσότερο πολύ γρήγορα, καθώς ο Καζεμίρο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

 

Η δεύτερη αναμέτρηση δίχως αυτόν ήταν η εξόρμηση στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σαουθάμπτον. Και ίσως εκεί, η Γιουνάιτεντ να πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση, από πλευράς απόδοσης και παραγωγικότητας, κόντρα σε σύλλογο που δεν ανήκει στο Big 6, από την 2η αγωνιστική και την ήττα με 4-0 από τη Μπρέντφορντ.

 

 

Ήταν εντελώς ακίνδυνη, δεν πραγματοποίησε εντός εστίας τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, δέχθηκε 22 συνολικά, με το 50% αυτών στο τέρμα της και δεν κατόρθωσε ποτέ να επιβάλλει τον ρυθμό της, τη στιγμή που οκτώ παίκτες από την ενδεκάδα της Νιούκαστλ κατέγραψαν τελική προσπάθεια.

Άμεση συνέπεια; Ένα εύκολο… 2-0, με τους φιλοξενούμενους να υποχωρούν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κοιτούν και προς τα… κάτω, καθώς η Τότεναμ αντιμετωπίζει σε μερικές ημέρες την Έβερτον.

Φυσικά και η εν λόγω εικόνα της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ είναι οξύμωρη. Έμοιαζε… ασταμάτητη μέχρι και το τρόπαιο, «μπλόκαρε» μόλις το κατέκτησε. Και αν η αντίδραση δεν έρθει άμεσα, ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα κυλήσουν τα τελευταία παιχνίδια της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος