Βίκτορ Γκιέκερες: Ο Σουηδός που «ξέφυγε» από την Μπράιτον και που… θα αγωνιστεί στην Premier League!

Ο Βίκτορ Γκιέκερες είναι ένας από τους ελάχιστους που η Μπράιτον δεν αντιλήφθηκε πόσο ταλαντούχος είναι και τον πούλησε μόλις για ένα εκατομμύριο ευρώ! Από πέρυσι εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Κόβεντρι αλλά φέτος, έχει ήδη ξεπεράσει τις επιδόσεις του από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Και όπως φαίνεται, είναι θέμα χρόνου το να παίξει στη Premier League, είτε παίρνοντας την άνοδο με την ομάδα του, είτε εξασφαλίζοντας μια μεγάλη μεταγραφή!



Βίκτορ Γκιέκερες: Ο Σουηδός που «ξέφυγε» από την Μπράιτον και που… θα αγωνιστεί στην Premier League!

Μπορεί ο Βίκτορ Γκιέκερες να έκανε καλές εμφανίσεις με την ομάδα Κ23 της Μπράιτον, όμως δεν φάνηκε η ομάδα να πιστεύει σε εκείνον. Για αυτό πουλήθηκε, το καλοκαίρι του 2021, στη Κόβεντρι για μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ. Ποσό που έχει εξαργυρώσει και με το παραπάνω, με το πόσο τρομερή σεζόν κάνει φέτος.

Είναι δεύτερος σκόρερ στη Championship με 18 γκολ, πίσω μόνο από τον Τσούμπα Άκπομ (24), ενώ συνάμα έχει και οκτώ ασίστ. Έχει έτσι, τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ στη κατηγορία μαζί με τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ (26), και παράλληλα, έχει εμπλοκή σε περισσότερο από το 55% των τερμάτων που έχει πετύχει η Κόβεντρι (47).

Screenshot_20230331-024048_Chrome.jpg

Τα νούμερα του εντυπωσιακά σε κάθε στατιστική κατηγορία στο πρωτάθλημα. Έχει 275 επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (κανένας άλλος δεν έχει παραπάνω από 200) και έχει επιχειρήσει τις περισσότερες ντρίμπλες με 231. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ από καθαρή ροή παιχνιδιού (60)!

Ο Γκιέκερες έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και ως αριστερός εξτρέμ, εξού και η ευχέρεια του στις ντρίμπλες, παρά το γεγονός ότι στέκεται στα 1.87μ! Ο προπονητής του, Μαρκ Ρόμπινς, πρώην επιθετικός με 124 γκολ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως ξέρει πώς να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά του 24χρονου σέντερ φορ.

Screenshot_20230331-024232_The Athletic.jpg

Είναι πολύ καλός εκτελεστής και έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις, βρισκόμενος διαρκώς στην καλύτερη δυνατή θέση για να τελειώσει τη φάση. Επιπλέον, ξεκίνησε να αγωνίζεται και για την εθνική ομάδα της χώρας του. Την Δευτέρα (27/03) ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της, με ένα γκολ και μία ασίστ, στη νίκη με 5-0 επί του Αζερμπαϊτζάν, για τα προκριματικά του Euro.

Η Κόβεντρι βρίσκεται στην 8η θέση της Championship, μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τα πλέι-οφ. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν καταφέρει να εισέλθει σε αυτά και να πάρει την άνοδο, ο Γκιέκερες λογικά θα αγωνίζεται του χρόνου στη Premier League, με αρκετές ομάδες να τον παρακολουθούν ήδη για το καλοκαίρι…

Χρήστος Σκούρας