Στην Γουέστ Χαμ το ... ντέρμπι της «ουράς»!

Οι Γουέστ Χαμ και Σαουθάμπτον έπαιξαν το ντέρμπι των ουραγών και αυτό πήγε στα «σφυριά» που βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Αγκέρ! Στην τελευταία θέση με 29 ματς και με περιθώρια που έχουν στενέψει, η ομάδα του Σέλες μετά και την ήττα στην αγγλική πρωτεύουσα...  



Στην Γουέστ Χαμ το ... ντέρμπι της «ουράς»!

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε ν' αντιστρέψει το κλίμα που υπήρχε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και να πετύχει να πάρει ώθηση από τον κόσμο που είχε ήδη αρχίσει να εκφράζει νευρικότητα. Η Σαουθάμπτον είχε πιο σταθερά και επιθετικά πατήματα στο χορτάρι στην έναρξη της αναμέτρησης στην αγγλική πρωτεύουσα, το σύνολο του Μόγιες προσπαθούσε ν' απορροφήσει την πίεση και την ανάπτυξη των «αγίων» και... έφτασε από το πουθενά στο γκολ! Από στατική φάση, ο Αγκέρ πήδηξε ωραία και πήρε την κεφαλιά για να νικήσει τον Μπαζούνου, με το 1-0 να επιβεβαιώνεται δυο λεπτά αργότερα, αφού ο VAR είχε να ελέγξει αρκετά κορμιά και την τοποθέτησή τους για οφσάιντ.

Οι «άγιοι» θα μπορούσαν να έχουν απαντήσει άμεσα, όταν ο Περό μέσα από την περιοχή έκανε το διαγώνιο, αριστερό σουτ, το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Φαμπιάνκι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την υπεροχή σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας, όμως, η Γουέστ Χαμ πλέον δοκίμαζε να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Ο Κέρερ θα έφευγε ολομόναχος αν δεν έκανε κακό κοντρόλ σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ, λίγο πριν την εκπνοή, ο Μπόουεν με εκπληκτικό δεξί σουτ είχε δοκάρι.

Οι Λονδρέζοι στάθηκα αρκετά πιο καλά στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, κατάφερναν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Σαουθάμπτον είχε πρόβλημα στις μεταβιβάσεις, με αρκετά λάθη, ενώ, αρκετά καλά έκλειναν οι παίκτες του Μόγιες και τον Γουόρντ – Πράους ώστε να μην έχει χώρους για να γίνει επικίνδυνος. Η Γουέστ Χαμ απέφευγε τους κινδύνους, οι «άγιοι» δεν μπορούσαν να φτιάξουν αυτά που θα ήθελαν, είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Ονουάτσου στο 86' και το τελικό 1-0 έβγαλε τους γηπεδούχους από την επικίνδυνη ζώνη μέχρι νεοτέρας! 

Κώστας Ζάλιαρης