Οξύμωρο: Ρότζερς και Ρανιέρι απολύθηκαν με ακριβώς ίδιο μέσο όρο συγκομιδής βαθμών!

Ο Ρανιέρι που πήρε πρωτάθλημα και ο Ρότζερς που… έριχνε τη Λέστερ, απολύθηκαν με τους ίδιους βαθμούς ανά ματς! Μοιάζει εντυπωσιακό, με την ειδοποιό διαφορά πως ο τελευταίος προπονητής των «αλεπούδων» έδωσε τα τριπλάσια παιχνίδια από τον Ιταλό!



Οξύμωρο: Ρότζερς και Ρανιέρι απολύθηκαν με ακριβώς ίδιο μέσο όρο συγκομιδής βαθμών!

Η εποχή του Μπρένταν Ρότζερς στη Λέστερ τελείωσε, μετά από τέσσερα χρόνια και… 35 ημέρες, 204 ματς, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Community Shield. Το μοναδικό FA Cup στην ιστορία της και μία μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου, μετά από συνάντηση μαζί του, εξέδωσαν ανακοίνωση και ενημέρωσαν ουσιαστικά, πως η Λέστερ μπαίνει σε μία νέα εποχή, χωρίς αυτόν πλέον στο «τιμόνι».

Ο Ρότζερς ανέλαβε τα «ηνία» του συλλόγου τον Φεβρουάριο του 2019. «Οι επιτυχίες του, μιλούν από μόνες τους» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή, αλλά η απόφαση πάρθηκε και ο έμπειρος προπονητής αποτελεί πλέον παρελθόν.

Η αλήθεια είναι πως οι 92 νίκες του δεν έμοιαζαν αρκετές για τις «αλεπούδες» και πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που τα ανεπιτυχή αποτελέσματα αυξήθηκαν στα 70. Ωστόσο, όσον αφορά το μέσο όρο συγκομιδής βαθμών που κατέγραψε, αυτός ανέρχεται στους 1,59 πόντους ανά παιχνίδι.

Όσους ακριβώς δηλαδή είχε και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που απολύθηκε μετά από 81 αναμετρήσεις. Αμφότεροι ολοκλήρωσαν την θητεία τους στο «Κινγκ Πάουερ» με 1,59 βαθμούς ανά ένα ενενηντάλεπτο, με την ειδοποιό διαφορά πως ο τελευταίος προπονητής της Λέστερ χρειάστηκε τριπλάσια παιχνίδια για να το πράξει.

Συνεπώς, ενδέχεται ο Ιταλός να μην αποχωρούσε από το «Νησί» με ανάλογο ποσοστό, σε ίδιο αριθμό αναμετρήσεων. Ο Ρανιέρι πήρε το πρωτάθλημα και ο Ρότζερς αφήνει τη Λέστερ ως ο άνθρωπος που το τελευταίο δίμηνο, δεν μπορούσε να την επαναφέρει σε τροχιά… παραμονής, με τα αποτελέσματά της να παρουσιάζουν τρομερή αστάθεια.

Παρά ταύτα, είναι και ο μοναδικός που «ταυτίζεται» σε μία τέτοιου είδους στατιστική κατηγορία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τη στιγμή που ο προκάτοχος του Ιταλού, ο Νίγκελ Πίρσον, είναι ο μοναδικός που άφησε τη δουλειά του στις «αλεπούδες» με καλύτερο μέσο όρο βαθμών (1,61 ανά ματς).

Δημήτρης Μανάκος