Το απόλυτο βίντεο: Όταν ξεχνάς γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο, τα… κινούμενα σχέδια θα έχουν την απάντηση! (vid)

Μπορούν ο Λιονέλ Μέσι, ο Τιερί Ανρί, ο Ντένις Μπέγκραμπ, ο Αντρέα Πίρλο και ο Ρομπέρτο Κάρλος να συνυπάρξουν σε ένα βίντεο; Φυσικά και μπορούν. Ακόμη και αν αυτό κρατά 109 δευτερόλεπτα και αφορά… κινούμενα σχέδια.Το απόλυτο βίντεο: Όταν ξεχνάς γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο, τα… κινούμενα σχέδια θα έχουν την απάντηση! (vid)

Κάθε ένας από εμάς αγάπησε το ποδόσφαιρο για διαφορετικό λόγο. Είναι προφανές. Κοινή συνισταμένη όλων όμως αποτέλεσαν τα ινδάλματα που παρακολουθούσαμε από την τηλεόραση. Αυτοί στους οποίους ως παιδιά θα θέλαμε να μοιάσουμε.

Και όλες αυτές οι εικόνες, ζωντανεύουν και πάλι μπροστά στα μάτια μας, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω… κινούμενων σχεδίων. Από το ακυρωθέν γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ με την Γερμανία στο… έπος του Ζιντάν, από τη μυθική «κούρσα» του Μέσι στο ψαλιδάκι του «Ίμπρα» και από τους Invincibles στο αξέχαστο πέναλτι του Αντρέα Πίρλο.

Ναι, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Πελέ δεν συμπεριλαμβάνονται στα 109 δευτερόλεπτα που θα παρακολουθήσετε. Ίσως οι… μύθοι τους να μην χωρούν σε ένα τόσο «μικρό» σε διάρκεια βίντεο.

Ας συμβιβαστούμε όμως με κάτι που όμοιό του δεν έχουμε παρακολουθήσει…

Δημήτρης Μανάκος