Νοτς Κάουντι - Ρέξαμ: Από 97 βαθμούς και με 100+ γκολ στο… ίδιο πρωτάθλημα!

Δύο ομάδες έχουν σκοράρει 100+ φορές στην Αγγλία φέτος και παίζουν στην ίδια κατηγορία. Ποιες είναι αυτές; Η Νοτς Κάουντι και η Ρέξαμ που αγωνίζονται στη National League!



Νοτς Κάουντι - Ρέξαμ: Από 97 βαθμούς και με 100+ γκολ στο… ίδιο πρωτάθλημα!

Μπορεί να μιλάμε μόλις για την 5η κατηγορία της Αγγλίας και την πρώτη που δεν είναι επαγγελματική στο «Νησί», όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη National League. Πόσο μάλλον όταν στο πρωτάθλημα υπάρχουν ιστορικά σωματεία, όπως η Νοτς Κάουντι, που είναι ο αρχαιότερος σύλλογος στον κόσμο, η Ρέξαμ και η Όλνταμ, που αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει παίξει στην Premier League και σε μη επαγγελματική Λίγκα σε διάστημα 30 ετών.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι δύο πρώτες, η Νοτς Κάουντι και η Ρέξαμ, έχουν σημειώσει 100+ γκολ ως στιγμής στη σεζόν που διανύουν, μόνο σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η πρώτη έχει σημειώσει 103 γκολ, διαθέτει στο ρόστερ της τον Μακόλεϊ Λάνγκσταφ, που μετρά 40 γκολ και είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της, τα τελευταία 92 χρόνια, που έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Η δεύτερη, που μετρά τρία λιγότερα αθροιστικά, διαθέτει τον Μιούλιν στις τάξεις της, τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος και την καλύτερη έδρα στις πρώτες πέντε κατηγορίες του «Νησιού», έχοντας φυσικά αφήσει άπαντες άφωνους με την πορεία της στο FA Cup.

Αμφότερες, μετρούν από 97 βαθμούς, με τη Ρέξαμ όμως να έχει δύο ματς λιγότερα. Μάλιστα, σε περίπτωση που επικρατήσει της Όλνταμ, στην 40η δική της αγωνιστική, θα φτάσει για πρώτη φορά τους 100 πόντους, ξεπερνώντας και το δικό της ρεκόρ πριν από 12 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος