Πώς είναι να έχεις ήδη 12 γκολ περισσότερα από τον Χάαλαντ; Μόνο ο Λάνγκσταφ μπορεί να το απαντήσει!

Στα 26 του, ο Μακόλεϊ Λάνγκσταφ έχει τρελάνει όλη την National League και το αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό των ερασιτεχνικών κατηγοριών, φτάνοντας πλέον στα 40 γκολ πρωταθλήματος! Κι όμως, το ρεκόρ 92 ετών που έσπασε, δεν έχει να του πει τίποτα μπροστά στην απόλαυση που βιώνει κάθε φορά στο γήπεδο. Πάντως, δικαίως θα μπορούσε ν’ αναρωτιέται: «Haaland, who?»!  



Πώς είναι να έχεις ήδη 12 γκολ περισσότερα από τον Χάαλαντ; Μόνο ο Λάνγκσταφ μπορεί να το απαντήσει!

Ο Λάνγκσταφ πέτυχε το 40ο γκολ του μέσα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά στο 2-0 επί της Όλτρινγχαμ, το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, κατέκτησε επίσημα την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος του Τομ Κίτλεϊ για την Νοτς Κάουντι μετά από 92 χρόνια, ενώ, ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην National League, όντας πλέον μαζί με τον Ρίκι Μίλερ.

«Το γεγονός πως το πέτυχα με τη φανέλα της Νοτς Κάουντι είναι πιο σπουδαίο απ’ οποιοδήποτε άλλο ρεκόρ» ανέφερε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς στην 5η κατηγορία της Αγγλίας. Του απομένουν τουλάχιστον πέντε ματς για να ξεπεράσει τον Κίτλεϊ από την σεζόν 1930-1931, όταν τότε, εκείνος είχε σκοράρει 41 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει και τα 40 τέρματα στο πρωτάθλημα από τον Μίλερ, που το είχε κάνει με την Ντόβερ, το 2016-2017.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, πάντως, αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ έχει φτάσει στα 28 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι το μόνιμο σημείο αναφοράς σε κάθε αγωνιστική που περνάει στην κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης. Ο Λάνγκσταφ δεν βλέπει τόσους διθυράμβους και τόσους μεγάλους τίτλους στα Media με τ’ όνομά του. Τον νοιάζει; Μάλλον όχι! Το απολαμβάνει και με το παραπάνω και απλά μπαίνει στο γήπεδο, σιωπούν οι φωνές στο μυαλό του και το χαίρεται σαν μικρό παιδί. Και «τρέφεται» με τα γκολ. Και «θρέφει» και τις φιλοδοξίες της Νοτς Κάουντι για την μελλοντική παρουσία στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Κώστας Ζάλιαρης