Άλισον Μπέκερ: Κρατάει την Λίβερπουλ με … νύχια και με δόντια στη μάχη της τετράδας!

Σε μία χρονιά, όπου η Λίβερπουλ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών, η άμυνά της έχει εκτεθεί ουκ ολίγες φορές και η δυσλειτουργία της αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της μέχρι τώρα πορείας της. Ωστόσο, η απόδοση του Άλισον αποτελεί εξαίρεση, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.  



Άλισον Μπέκερ: Κρατάει την Λίβερπουλ με … νύχια και με δόντια στη μάχη της τετράδας!

Οι «κόκκινοι», παρουσιάζονται ιδιαίτερα ασταθείς στα μετόπισθεν και σε αρκετά παιχνίδια φλέρταραν με διασυρμό, λόγω των αλλεπάλληλων λαθών των αμυντικών τους. Ειδικότερα, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ αποτελούν σκιά του εαυτού τους, πραγματοποιώντας συνεχόμενες κακές εμφανίσεις.

Οι πιο βαριές  ήττες  της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, είναι οι «τριάρες» από Μπρέντφορντ, Μπράιτον και Γουλβς. Στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, η αμυντική τετράδα της Λίβερπουλ, κατέρρευσε με τρόπο ασυνήθιστο για εκείνη. Ειδικής μνείας,  χρήζει και η μοναδική εντός έδρας ήττα των «ρεντς», από τη Λιντς με ανατροπή στο «Άνφιλντ». Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Άλισον, ουσιαστικά παλεύει μόνος του να κρατήσει την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ζωντανή, στην προσπάθεια της για συμμετοχή στο UEFA Champions League, τον μοναδικό στόχο που έχει απομείνει. Έχει αποτρέψει 10,6 γκολ, όντας πρώτος σε ολόκληρη την Premier League, με τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Κέπα, να βρίσκεται αρκετά μακριά με 5,5 γκολ.

Παράλληλα, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του 10 φορές σε 26 παιχνίδια, μόλις μια λιγότερη από τον Νταβίδ Ντε Χέα και δύο από τους Νικ Πόουπ και Άαρον Ράμσντεϊλ. Από τους τερματοφύλακες δηλαδή, τριών εκ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι έχει 79 αποκρούσεις , δηλαδή τρεις ανά παιχνίδι (!), ενώ την ίδια στιγμή ο Πόουπ έχει 60, ο Ράμσντεϊλ 65 και ο Ντε Χέα 71. Αν μάλιστα, τις δούμε ποσοστιαία, σε σχέση με τα γκολ που έχουν δεχθεί, ο Άλισον σώζει το 73% των σουτ εντός εστίας, πίσω μόνο από τον Πόουπ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή με 76%.

Ιάσονας Τσίλης