Ο Γιώργος Οκκάς σκέφτεται να διαλέξει την Αυστραλία αντί για την Κύπρο – Εντυπωσιάζει στη Φούλαμ!

Υπάρχουν περίπου 3.500 παιδιά στις ακαδημίες της Premier League σε όλη την Αγγλία, αλλά λιγότερο από το 0,5% από αυτά καταφέρνουν να παίξουν ποτέ πριν τα 20 τους τους στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Ο Γιώργος Οκκάς σκέφτεται να διαλέξει την Αυστραλία αντί για την Κύπρο – Εντυπωσιάζει στη Φούλαμ!

Μία από αυτές τις εξαιρέσεις φιλοδοξούμε να αποτελέσει ο μέσος της Φούλαμ, Γιώργος Οκκάς, γιος φυσικά του Γιάννη Οκκά, με θητεία στα ελληνικά γήπεδα επί σειρά ετών. Σε ηλικία 19 ετών, ο Οκκάς έχει ήδη κάνει έντονη εντύπωση με τις εμφανίσεις του για την ομάδα κάτω των 21 ετών των «Cottagers» αυτή τη σεζόν, προπονούμενος τακτικά με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα.

Πρόκειται για ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ, γνώρισε τον Τσάρλι Πατίνο και τον Μπρουκ Νόρτον – Κάφι, αλλά δεν κατάφερε να «στεριώσει» στους «κανονιέρηδες», με συνέπεια να μετακομίσει… ποδοσφαιρικά στο νοτιοδυτικό Λονδ΄νο και τη Φούλαμ.

Αισίως, σε συνέντευξή του στο London World και τον Chris Wheatley, ο Γιάννης Οκκάς μίλησε για την Αυστραλία, από την οποία κατάγεται η μητέρα του και σύμφωνα με την τοποθέτησή του, ενδέχεται να επιλέξει αυτήν για να αγωνιστεί μελλοντικά.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Μεγάλωσα στην Κύπρο. Η μαμά μου είναι από την Αυστραλία, οπότε υπάρχει και αυτή η πιθανότητα [να παίξω για την εθνική τους ομάδα]. Είναι μια επιλογή.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσω ήταν να μεγαλώσω νωρίς. Η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική στην Αγγλία σε σχέση με την Κύπρο. Εξαρτιόμουν πολύ από τους γονείς μου τότε, αλλά όταν ήρθα εδώ έπρεπε να μάθω βασικά πράγματα όπως το πώς να κυκλοφορώ και να γίνω πιο ανεξάρτητος, οπότε αυτή ήταν η βασική διαφορά. Προφανώς και το ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό.

«Η Κύπρος είναι μια χώρα προσανατολισμένη στην οικογένεια, γι' αυτό πέρασα πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους μου στη χώρα μας με καλό καιρό. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να το αφήσω σε ηλικία 16 ετών. Πλέον είμαι ικανοποιημένος.»

Δημήτρης Μανάκος