Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο England365: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε… δύο φορές στο Wembley – Η Σέφιλντ μπορεί να επιστρέψει στην Premier League!»

Στο England365 μίλησε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, μετά την ολοκλήρωση του φιλικού της Ελλάδας με την Λιθουανία, αναφερόμενος στο κλίμα της Εθνικής ομάδας, το πρώτο ματς στην OPAP Arena και φυσικά τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που ξεκίνησε με έναν στόχο στη σεζόν, αλλά αυτός… διπλασιάστηκε, αφήνοντας άπαντες ικανοποιημένους.  



Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο England365: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε… δύο φορές στο Wembley – Η Σέφιλντ μπορεί να επιστρέψει στην Premier League!»

Το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος ολοκληρώνεται και ο Τζορτζ Μπάλντοκ είναι από τους πρώτους που αποχωρεί από την OPAP Arena. Δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Λιθουανία, εξακολουθεί να μετρά 8 συμμετοχές με το εθνόσημο, αλλά μοιάζει πρόσχαρος για να μιλήσει για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στη χώρα μας και φυσικά για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Δημήτρης Μανάκος τον πλησίασε και ο Έλληνας μπακ αποδέχθηκε την πρόσκληση! Συζητούν για την πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας στο νέο της «σπίτι», για τις πρώτες του εντυπώσεις με την Εθνική και φυσικά για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ακούει… Wembley και χαμογελά. Ζει το όνειρό του στο «Νησί», γνωρίζει πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του FA Cup, αλλά όπως είπε και ο ίδιος «στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται». Όσον αφορά τον βασικό στόχο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ; Άμεση επιστροφή στην Premier League!

Δείτε τις δηλώσεις του Τζορτζ Μπάλντοκ στο England365:

Αρχικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω για το πώς αισθάνεσαι τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ελληνικό ρόστερ; Έχεις προσαρμοστεί;

«Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Η ίδια η χώρα, οι συμπαίκτες μου, είμαι πάρα πολύ περήφανος που αγωνίζομαι μαζί τους. Η θέση μου στο ρόστερ είναι ιδανική και απολαμβάνω κάθε στιγμή εδώ.

Είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκε η Ελλάδα στην OPAP Arena. Πώς ένιωσες; Θεωρείς πως ο κόσμος υποδέχθηκε την Εθνική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

«Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι εδώ. Είναι πολύ όμορφο το γήπεδο, το χορτάρι είναι καλό, οι φίλοι μας ήταν πολύ παθιασμένοι και μας βοήθησαν πάρα πολύ απέναντι στη Λιθουανία. Θεωρώ πως το ίδιο θα συμβεί και στις αναμετρήσεις για το EURO του 2024. Νομίζω ήταν τέλειο.»

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Θα βρεθείς στο Wembley και θα συναντήσεις τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρώτες σου σκέψεις για αυτό;

«Θα είναι μία υπέροχη ημέρα για ολόκληρη την πόλη. Προφανώς το ματς είναι πολύ δύσκολο. Θα πάμε εκεί, θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και θα δούμε πού θα μας βγάλει. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα μονό παιχνίδι. Το περιμένω πώς και πώς.»

Όπως και να έχει όμως, υποθέτω πως ο πρώτος στόχος είναι η επιστροφή στην Premier League. Ισχύει;

«Ξεκάθαρα! Ναι, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε στη δεύτερη θέση. Θα πιέσουμε, πιέζουμε ήδη για την απευθείας άνοδο. Όπως και να έχει, αυτό είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να περάσουμε μία – και γιατί όχι δύο – αναμετρήσεις στο Wembley…»

Δημήτρης Μανάκος