Αποσύρθηκε και ο Μπόγιαν, θυμίζοντας σε όλους μας την Στοουκ-ελόνα!

Την θυμάστε εκείνη την υπερομάδα; Εκείνη την Στόουκ που βρισκόταν στην Πρέμιερ Λιγκ και που είχε κάνει τον κόσμο ν' αναρωτιέται αν ακόμα και ο Μέσι θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα ένα κρύο βράδυ με δυνατούς ανέμους στο «Μπριτάνια». Αποσύρθηκε πλέον και ο Μπόγιαν Κρκιτς και γύρισε τον χρόνο πίσω για να σκεφτούμε τους παίκτες που κάποτε κοσμούσαν τους «πότερς»!  



Αποσύρθηκε και ο Μπόγιαν, θυμίζοντας σε όλους μας την Στοουκ-ελόνα!

Ο Μπόγιαν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του πριν από μερικές μέρες, σε ηλικία μόλις 32 ετών! Μάλιστα, έπειτα από σεζόν στην Ιαπωνία με τη φανέλα της Βίσελ Κόμπε, είχε μείνει δίχως ομάδα από τον Ιανουάριο του 2023 κι έτσι, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει και τις ευκαιρίες να είναι ανύπαρκτες, σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να επανέλθει στο προσκήνιο, αποφασίζοντας ν' ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Έπειτα από παρουσία σε 9 κλαμπ, με 400 συμμετοχές κα 93 τέρματα, ο Μπόγιαν γνωστοποίησε ότι αισθάνεται γεμάτος επαγγελματικά και δεν του έχει μείνει κανένα απωθημένο. Ακόμα κι αν κάποτε στην Μπαρτσελόνα ήταν ένα παιδί από το οποίο όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε πάρα πολλά, έμεινε ως wonderkid που έχασε τον δρόμο. Οι τραυματισμοί και το θέμα με τις αγχώδεις διαταραχές επηρέασαν την καριέρα του, αφού και ο ίδιος σχολίασε πως έπειτα από αρκετά χρόνια μακριά από το σπίτι του ήρθε η ώρα να βάλει τέλος σε αυτή τη διαδικασία της ζωής μακριά από τους αγαπημένους του...

Πάντως, η συγκεκριμένη εξέλιξη θύμισε σε όλους μας την Στόουκ που κάποτε ήταν πράγματι... Στοουκ-ελόνα! Πιο συγκεκριμένα, πριν από μια 7ετία αγωνίζονταν στους «πότερς» ποδοσφαιριστές που πραγματικά ίσως να μη θυμάται πρόχειρα ο περισσότερος κόσμος κι όμως ήταν ένα ρόστερ που είχε μονάδες ποιότητας.

Ο Μπόγιαν μπαίνει στην λίστα με τους Ιμπραΐμ Αφελάι και Ράιαν Σόουκρος που επίσης έχουν σταματήσει. Ο Τζακ Μπάτλαντ είναι back-up keeper στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς βρίσκεται στην Μπολόνια και αν δεν ήταν τόσο ευερέθιστος χαρακτήρας και οξύθυμος, ίσως να είχε κάνει πολύ καλύτερη καριέρα. Ο Σέρνταν Σακίρι έχει μετακομίσει στο MLS για λογαριασμό της Chicago Fire, ενώ, ο Χοσελού είναι στην Εσπανιόλ, μετράει 12 τέρματα φέτος και στο ντεμπούτο του με την Ισπανία το βράδυ του Σαββάτου, 25/03/2023, πέτυχε τα πρώτα του δυο γκολ με τη φανέλα της «ρόχα»!

Κώστας Ζάλιαρης